Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bira dök izi kalsın

İşte bunu hep yapıyorlar: "İktidar içkiyi yasaklıyor" palavrasına doyamadılar, durup durup sıkıyorlar...
Hükümet içkiyi yasaklamadı, geceyarısı "bayi satışını" yasakladı.
Amaç, çoluk çocuğun geceyarıları sokağa fırlayıp, bayiden de içki alıp parklarda kafayı çekip dağıtmasını önlemekti.
Gece "lokallerinde" sabahlara kadar içmek de serbest, yasak saatine beş dakika kala sekiz kasa satın alıp tazakkum etmek de.
Ama bunu Avrupa basınına "Boğaz'da rakımı yudumlamak istiyorum sayın başbakan" diye yansıtırsan, ya konuyu bilmemekten kaynaklanan cahilliğinin ya da bile bile lades hınzırlığının semeresini alıyorsun, "Türkiye'de içki yasak" kanısını, bizi zaten aralarına almak istemeyenlerin kafasına yerleştiriyorsun.
Bakınız size benzer bir "ince kamış" örneği sunayım:
Fethullah Hocaefendi'ye "tamamen duygusal" nedenlerle yaltaklanan sözde liberallerin yayın organından yarım sayfa haber: "Antalya'da bira festivali yasaklanıyor!"
Eskiden, CHP'li belediye zamanında Antalya'da buram buram zorlama ve özenti kokan bir "Oktoberfest" yapılırmış, şimdi artık AKP'li belediye döneminde yapılmayacakmış.
Antalya'nın turunç reçeli gibi birası da mı meşhur da biz bilmiyoruz?
Antalya ile Münih "kardeş şehir" mi ilan edilmiş de haberimiz yok?
Dünyanın en lezzetsiz biraları ülkemizde üretiliyor, en iyisi olan Tuborg'u da en beceriksiz sermaye gruplarımızdan Yaşar Holding bir türlü doğru dürüst pazarlayamıyor, dağıtamıyor, şimdi nereden çıktı bu bira sevdası?
AKP adayı Menderes Türel, kazanırsa bira festivalini "kaldıracağını" seçim kampanyasında açık seçik belirtmiş, halk da onu seçmiş, demek ki onaylıyor.
Antalya Belediyesi bira içmeyi yasaklamıyor, bu zorlama ve özenti şenliği "yaptırmayacağını" belirtiyor.
Bir dahaki seçimi CHP kazanır, gene destekler. (Hani "kıyılar" sizindi yahu?)
Ayrıca Antalya'da bira içmek her zaman serbest. Başka zaman içmiyordunuz da ancak festival günlerinde mi biranız geliyordu? Gidin gene için, kendi kendinize tepişin, turistlere de verin... Kim karışıyor?
Yoksa bira içmek için ille belediye desteğine mi ihtiyacınız var?
Oktoberfest, Güney Almanya'nın hasat bayramıdır, siz neyin hasadını kutluyorsunuz? "Portakal suyu şenliği" yapsanız daha anlamlı değil midir? (İçine de çaktırmadan iki duble votka atarsınız canım, ille canınız çekiyorsa.)
Bu konuyu abartan gazetenin amacı, okurunun kafasında "AKP birayı yasaklıyor" izlenimini uyandırmak... Seçimin ertesi günü yaptığı, "bu sonuçlar çok tartışılır" yollu utanmaz yayın doğrultusunda.
Sözde liberallerin bedava çalıştırdığı bira düşkünü lumpen çocuklara iki soru sormak isterim. Bir: Biat ettiğiniz Fethullah Hocaefendi acaba sizin bu alkol merakınız hakkında ne düşünüyor? (Arpa kesilirse bira da demlenemez.)
İki: Acaba 17 Aralık darbesi başarılı olsaydı da Hocaefendi memleketi ele geçirseydi, her köşede bira şenlikleri mi düzenlenecekti?
Siz de ablanıza bir sorun bakalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA