Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

'Gulaş Komünizmi'nden serbest stil sevişmelere!..

(Budapeşte)

Macarların dünyaca tanınan yemeği Gulaş bizce de malum bir yemek. Kaz ciğerli yahninin yanında solda sıfır kalır ama el oğlu malını iyi pazarlamış nideceksin? Benzetmeyi yahniden yapmamın nedeni Gulaşın da bol soğanlı bir et çorbası oluşundan mülhem.

Dalga geçerlerdi
İktidarda geçirdiği vakit itibariyle bizim buraların Süleyman Demirel'i kıvamında süreç tutturan (32 yıl) liderleri Janos kadar, Sovyet çıkışlı Komünizmin(!) dayattıklarına meydan okuyup; "Tüketin ey halkım!" tadında bir sistem kurduğu için o zamanın diğer Doğu Bloku ülkeleri bu yarı kapitalist sistemle dalga geçer "Gulaş Komünizmi" derlerdi.

Bak tevazua
Ancak imaj mimarlarının muhteşem bir ürünü olan karizmatik Macar lider kadar o kadar da boş adam değildi. Telefonda, havalimanında, seyyar tuvalet önünde vatandaşlarıyla beraber sıra bekler, metroya, bisiklete biner hastalanınca semt hastanesine gider muayene olurdu.

Solculuk günleri

Üniversite yıllarında solcu ağabeylerimizin bize "iyiyi- kötüyü" öğrettikleri seminerler de bu sistemi "tukaka" örnek olarak sunsalar da bugün itibariyle Macar ahalisi durumundan ziyadesiyle memnun görüküyor. AB üyeliği hasıl olunca tez vakitte ülkeye şavullanan yabancı sermaye miktarı 30 Milyar Euro'yu bulmuş, kim zil takıp oynamaz ki?..

Kapış kapış
Alalım Budapeşte'yi. Ben 24 saat uyumayan şehir olaraktan İstanbul'u bilirdim ama Budapeşte de aynıymış meğersemse. Barlar, kulüpler, kumarhaneler, vırvırhane ve kar getiren haneler bu denli kalabalık bu kadar tıklım tebelek olunca biraz sarsılıp Sadom ve Gamora mı acep dediğim oldu ama okudum, duydum, öğrendim ki; Budapeşte, Szeged ya da Debrecen gibi şehirlerde uluslararası alanda ün yapmış üniversitelerde yetişen bilişimci, fizikçi, mühendis ve biyoteknoloji uzmanları bugün adeta kapışılıyormuş.

Komplekslerim azdı!

Elde fotoğraf makinesi gezen bir adamı şeytan da dürtüklüyor elbet. Uluorta sevişmelerin çok da hoş ve makul karşılanmadığı bir memleketten geldiğim için ister istemez gözüm de kayıyor, kameram da. Şayet herkesler "Macar'ın Atı- Kazı- Kızı menşurdur" diyorsa, böyle bir ülkede dünya güzeli kızlar, cam gibi çocuklarla yol ortası, sokak arası, köşe başı, çayır arası demeden yumulmaca ve el peşrevine durursa bizcileyin cinsel devrimini henüz gerçekleştirememiş bir ülkenin, kompleksleri boyundan aşkın semt çocuklarının alakasına mahzar olmaz mı, di mi?..

Her zevke hitap
Haa şimdi bu yazımın son bölümlerini süfli ya da gayrı ahlaki bulanlar için de ayrı bir köşe kurdum açık büfemde. Dilerseniz oraları da okuyun, müzeler ve tarihi eserler hakkında da bilginiz olsun. He hee!..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA