Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Gulaş yemeğine itiraz!..

Bayılıyorum okuyucu samimiyetine. Teklifsiz, içten, rahat yanıtlar vermiyorlar mı daha bir bayılıyorum onlara. Bakın dün Macaristan gezim sırasında derlediğim notlar arasına sıkışan Gulaş yemeği konusuna ne itiraz geldi Berlin'den.
"Sayın Savaş Bey. SABAH gazetesinde okuduğum makalenizde
Macar milli yemeği Gulaş'tan bahsediyorsunuz ve buna ilavetten etli yahni gibi olmadığını belirtmişsiniz, doğrudur. Yalnız size katılmadığım tek mevzu Gulaş yemeğinin Macarlar'ın dünyaya tanıttığı ama öz be öz Türk yemeği olması. Açıklamaya gelince; Osmanlı devleti 29.08.1526'dan 1699 yılına kadar Macaristan'ı egemenliği altında tutmuştur. Ee, onbinlerce askeri doyurmak kolay değil. Tarlalar kırmızı yeşil biberlerle (etli ve iri) dolu sığır bol keza soğan, hepsini ufak ufak doğrayıp at kazana, bir iki saat kaynat. Oldu sana KUL AŞ (Kul Yemeği). Bilgilerinize arz olunur.
Ethem Kira Berlin /Almanya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA