Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Dan Brown'ın İstanbul'u

Yarın (cuma) Atlas Pasajı'ndaki il kültür merkezinde Dan Brown'ın İstanbul'u konulu bir çalıştay yapılacak. Rehberler Birliği, Turizm Yazarları Derneği ve TÜRSAB'dan çeşitli temsilciler katılacak bu toplantıya. İlaveten Ayasofya Müzesi yöneticileri de hazır olacak o çalıştayda.
Ahmet Hoca diyor ki; "Dan Brown'ın 100 sayfalık öyküsünde çözüm bölümünde anlatılan olayların İstanbul'da geçmesi, İstanbul'un uluslararası platformda tanıtımı açısından özel bir önem taşımakta. Zira olay örgüsü içinde İstanbul'un bilinirliği yüksek olan Ayasofya, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi eserlerinden -hikayeleriyle birlikte- bahsedilirken; turistik rotada çok fazla vurgulanmayan Yeni Cami, Galata ve çevresi, Tarihi Yarımada'ya deniz yolundan uzanan Kennedy Caddesi gibi eser ve mekânlarından da övgüyle söz edilmekte. İstanbul'a yönelik merakı, ilgiyi ve seyahat isteğini artıracak diye düşünüyoruz."

Büyükelçiler gezecek

Güzergâhı tam olarak belirleyip her dilde kitapçıklar bastıracaklarmış. Her turizm acentesi kendi formatını seçecek ama omurga aynı olacakmış. İlk turu biraz da törensel tutup, Türkiye'de görev yapan büyükelçilerin ve İstanbul başkonsoloslarının da içinde bulunduğu bir VIP kadrosunu gezdirmeyi düşünüyorlarmış. Yazar Dan Brown'a da bu ilk tur için davet yapılacakmış...
Ne dersiniz? İstanbul'da sıkıntılı başlayan sezona bir pansuman pamuğu da böyle uzansa fena olmaz değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA