Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Şiirlerden Oscar'a

Beklenen ve yakışan olunca, yani Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönetip aynı zamanda da rol aldığı Kelebeğin Rüyası filmi ülkemizin Oscar aday adayı olarak belirlenince sevindim. Genelde Yılmaz'ın sinemasını zaten beğenip, desteklerdim; özelde de bu son film çok içime sinmişti.
Malumunuzdur, filmin konusu
1940'lı yıllarda geçiyor. 2. Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtan filmde ayrıca iki genç şairin hayatla ve aşkla olan mücadeleleri de anlatılıyordu.
Sonu da hayli hüsran hayli hicranla bittiydi hikâyenin.

O zamandan beri

Söz konusu şairler olunca içinde şair yüreği de barındıran yazarlar, yönetmenler daha sahici daha naif daha akışkan dilli oluyor sanırım.
Bunu yıllar önce yine Yılmaz Erdoğan'ı izlerken hissetmiştim. Beşiktaş Kültür Merkezi'nde harika bir şiir ziyafeti vardı.
Mekânı dolduranlar 1.5 saate yakın sözcüklerin genç sanatçının dilinden uçuşup yüreklerine konmasından 'keyif kekâ' olmuşlardı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA