Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Geçmişten bu yana

Vakit bol ya, hastaneyle ilgili gelmiş geçmiş ne varsa hepiciğini okuyorum. Eski cumhurbaşkanlarından Celal Bayar tarafından 16 Ocak 1960'ta hizmete açılmış. Arşivde Celal Bayar, İsmet İnönü ve Kenan Evren gibi devlet adamlarının yaptığı ziyaretlere ilişkin fotoğrafların yer aldığı slaytlar dolu. Hastanenin konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Başhekim Op. Dr. Özgür Yiğit, Samatya'nın kurulduğu dönemde Balkanlar'ın en büyük hastanesi olduğunu söylüyor.

Tarihi mabet
"İstanbul Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi 16/1/1960'ta, 'İşçi Sigortaları Kurumu Samatya Hastanesi' adıyla SSK tarafından kuruldu. Yatak kapasitesi ise 560'tı. Hastane, 2005'te Sağlık Bakanlığı'na devredildi.
Halen hastanede 193'ü uzman, 221 doktor, 190 asistan doktor, 11 diş hekimi, 318 hemşire görev yapıyor" diyerek tarihi bir sağlık mabedinin hakkını teslim ediyor.
Ben de kutluyorum kendi payıma. Kozadan çıkan kelebek gibi güzel, rengârenk, sıcacık bir hastane haline gelmesinde kimin toz kadar katkısı varsa...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA