Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Malatya Film Festivali

Altın Koza- Altın Portakal sarmalında takılı kalan film festivallerine bazen mütevazı rakipler çıktığı da oldu elbet.
Lakin hiçbiri bu ikili kadar popüler ve gişe belirleyici olmadı. Oyuncular ve yönetmenler başta olmak üzere sinemaya her düzeyde emek verenleri kariyer sıralamasında da çok işe yaradı "Koza" ve "Portakal"ın altın festivalleri.
Hemen her türlü yayında bu 2 iri kıyım kardeşten yeterince bahsedildi. Ol nedenle size hem müjde, hem haber değeri hem büyümekte olan bir etkinliğe destek olsun için, 15-21 Kasım arasında dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nden söz edeceğim. Daha doğrusu şimdiden belli olan Onur Ödülü kazananlarından.
Muhterem Nur, Eşref Kolçak, Murat Soydan ve Filiz Akın'dan oluşuyor bu muhteşem dörtlü.
Türk kadınının kendisine yakın gördüğü, sinemamızın "en güzel profiline" sahip olan kadın oyuncusu Muhterem Nur, rol aldığı filmlerdeki "iyi yürekli adam" karakterleriyle halkın sevgisini kazanan, babacanlığı ile bilinen değerli sanatçı Eşref Kolçak, "Yeşilçam'ın unutulmaz jönü" Murat Soydan ve Türk sinemasının "Avrupai yüzü" Filiz Akın 4. Malatya Uluslararası Film Festivali'nde "Onur Ödülü"nün sahipleri oluyor.
Halkın gözünde ve yüreğinde nice on yıllar boyu "Onur Ödüllü" olan bu değerli sanatçılarımıza, 15 Kasım Cuma gecesi, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Festival Açılış Töreni'nde takdim edilecek ödüllerini şimdiden kutluyorum.
Elbette bugün fidan yarın çınar olacak Malatya Uluslararası Film Festivalini de...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA