Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Çin İmparatoru'na gitmesi gereken mesajlar

Daha önce de yazmıştım.
Mithat Paşa Bağdat valisiyken, Padişah'tan bir talimat gelmiş.
- Vali Paşa, acele 100 bin ton çayı paketleyip İstanbul'a gönder, deniliyormuş bu talimatta.
Mithat Paşa da şöyle bir cevabi mesaj göndermiş İstanbul'a:
- Padişahımızın Çin imparatoruna gönderdiği mesaj, yanlışlıkla kulunuza geldi. Arz ederim.
Siz sayın okurlarımdan bazen öyle mesajlar geliyor ki yazarınıza, sık sık Mithat Paşa'nın cevabi mesajını hatırlamak durumunda kalıyorum. Örnek vereyim ki.
Geçen gün Ankara Mimar Kemal İlkokulu'nun İstanbul'da yaşayan mezunları ile yemek yediğimizi yazmıştım. Bu yazı üzerine Hollanda'dan Sayın Osman Sağlam'dan şöyle bir email geldi:
- Sayın Mehmet Bey.. Yemek afiyet olsun da, neden binlerce ton deli dana etini Türkiye'ye sokanlar hakkında bir satır da olsa bir şey yazmıyorsunuz. Yoksa ilişkileriniz zedelenir diye mi? Bir vatandaş olarak soruyorum. Selamlar. Osman Sağlam, Hollanda.
Örneğin geçen haftaki bir yazımda da, bir dönemde hapse atılanların sonra devlet tarafından onurlandırıldığını yazmış ve Nazım Hikmet'i örnek vermiştim. Bu gözlemime de Sayın F.Altan'dan şu tepki geldi:
- Dün ülkesine düşman bir insan bu gün nasıl bir vatan evladı tarafından büyük bir şair olarak gösteriliyor ve hayatınızda hiç mi şiir okumadınız? En büyük şair diyerek Nazım Hikmet ten bahsetmeniz şiirden hiçbir şey anlamadığınızın bir göstergesi mi yoksa?
Sayın okurum Hüseyin Sevilgen de, anlamadığım bir nedenle bana tarizde bulunmuş.Şöyle:
- Özellikle televizyon tartışma programlarına emekli generallerin katılması adeta moda oldu. Ancak AB üyesi oldu diye Yunanistan'la olan veya olduğu iddia edilen ya da gelecekte meydana çıkacak sorunların çözümünde AB, ABD ve diğer ülkelerin tavrını beklemek sizce yeterli mi oluyor?. Ya çok safsınız ya da çok iyimser. Saygılarımla.
Sayın Adnan Aybay ise "Fethullah Gülen de Papa'nın cenaze törenine katılmalıydı" içerikli yazıma şu tepkiyi gösteriyor:
- Vatikan'ın programı olan Dinler Arası Diyalogu nasıl oluyor da sizin gibi aydın sınıfından görünen biri savunabiliyor? ABD'ye mi, AB'ye mi, yoksa Vatikan'a bağlısınız? Dünyadaki katliamları yapanlarla nasıl beraber olunur? Yazık, çooook yazık.
Durum böyle sayın okurlarım. Sizler her zaman haklısınız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA