- İletişim
- SMS: MB yaz boşluk bırak mesajını yaz 4122'ye gönder. (1,60TL) MH:02165317373
BAŞYAZI
- BUGÜNKÜ TÜM YAZILARI
- "Avrupa" Ortadoğulu bir prensesin adıdır...
- Cheney kimseyi öldürtmemiş
- Gütenberg öncesinde de korsanlık varmış...
"Avrupa" Ortadoğulu bir prensesin adıdır...
Haziran'ın 7'sindeki Avrupa Parlamentosu seçimleri yaklaştıkça, kendilerini
"Avrupa"nın sahibi sanan ve kıtasal ırkçılığı işleyen Merkel benzeri siyasetçilerin Türkiye karşıtı söylemleri yoğunlaşıyor.
Son olarak partisi CDU'nun Hamburg'daki mitinginde konuşan Angela Merkel özetle şöyle demiş:
- Seçimin değerini bilelim. Avrupa Birliği'ni etkili kılmak için çaba sarf ediyoruz. Bu nedenle Türkiye'nin tam üyeliğine 'hayır', imtiyazlı ortaklığa 'evet' diyoruz. Ukrayna'nın yakın zamanda üye olamayacağını söylüyoruz...
Önceki gün Besim Tibuk'la sohbet ederken bu
"Avrupa" kelimesinin kökeni üzerinde çeşitlemeler yaptık ve
"Acaba Merkel Avrupa'ya ne kadar yakın" sorusunu da irdeledik.
Biliyorsunuzdur.
"Avrupa" Yunan mitojojisinde bir Fenike prensesinin adıdır.
Bu güzel prensese tanrıların tanrısı Zeus âşık olur ve onu bugünkü Suriye, İsrail ile Lübnan'ın bulunduğu Fenike'den Girit adasına kaçırır. Orada Minoa Kralı olacak bir de çocuk doğurur Avrupa... Zeus daha sonra beyaz bir boğa görüntüsüne girer. Sahilde dolaşan Avrupa'yı sırtına alıp Akdeniz'in sularına dalar.
Mitolojiye göre Yunan kenti Thebes, Ortadoğu'dan gelip kayıp kız kardeşi Avrupa'yı arayan Cadmius tarafından kurulmuştur.
Yunan alfabesi de Fenike alfabesinden türetilmiştir.
Özetle
"Avrupa" Ortadoğuludur.
Bunları Merkel bilse ne olur bilmese ne olur ki?
Önümüzdeki hafta, 27 Mayıs Çarşamba günü Berlin'de Berlin Filarmoni Orkestrası ile İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun ortak etkinliği var.
Burada Ensemble Amarcord ve Madrigal Korosu, Dede Efendi'nin
"Yine Bir Gülnihal"ini Almanca, bizim Koro'muz da Türkçe birlikte söyleyecekler.
Alman sanatseverler, Meragi'den bugüne Türk bestecilerinin eserlerini tanıyacak, Şef Fatih Salgar yönetimindeki Koro'nun icrasını ve solistler Münip Utandı ile Aziz Şenol Filiz (Ney) ile Murat Aydemir'in (Tambur) yorumlarını dinleyecekler.
Keşke Merkel de bu konseri kaçırmasaydı.
Müziği dinlerken belki duygulanır ve yaptığı ayrımcı konuşmaları hatırlayıp, yüzünü kızartırdı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın