Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Toplum ekonomideki başarıları kanıksadı mı?

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde seçmenler iktidarlardan ne bekler?
Öncelikli beklenti istikrarın korunması, ekonomide sürdürülebilir bir büyümenin ve gelişmenin bulunması, can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır.
AK Parti'nin 10 yıllık iktidarı döneminde Güneydoğu'daki terör olayları dışında, bu beklentiler gerçek oldu.
Bu nedenle AK Parti üçüncü dönemdir iktidarda.
Özellikle ekonomideki başarılı icraat ve hem ülke hem de kentler çapındaki altyapı yatırımları, seçmen tarafından fark edildi ki, AK Parti'nin oy oranı arttı...
Dün Başbakan Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında verdiği rakamlar, bu gerçeği de yansıtıyor.

Bazı veriler
Bazılarını hatırlayalım...
"- Dört yıldır IMF ile anlaşma yapmıyoruz. Biz yükümlü olduğumuz borcu günü gününe ödüyoruz. IMF'ye olan borcumuzu ödüyoruz. Şu anda IMF'ye borcumuz 2.9 milyar dolara kadar geriledi. Onlar borçlandı, biz ödedik. Merkez Bankası'nın kasasında 27 milyar dolar vardı. Şimdi 85.3 milyar dolar var.
- 2011'de açılan şirket sayısı 54 bine ulaşırken kapananların sayısı 14 bindir. 2011'de 594 bin otomobil satıldı. 2011'i rekor otomobil satışı ile kapattık. Geri mi gidiyoruz ileri mi gidiyoruz?

Buzdolabının içi
- Tüm zamanların rekorları kırılıyor. 2 milyon 193 bin buzdolabı satılmış 2011'de. Bir siyasi mevkidaşımız 'Satılan buzdolabına değil buzdolabının içinde ne var ona bakın' diyor. Buzdolabının içine bir şey koyamayan niye buzdolabı alsın. Çamaşır makinesi satışı sayısında da rekor kırıldı. Şimdi o muhalefet lideri makinenin içine ne konulacak diye sormayacaktır herhalde...
- 2011'de ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 31 milyona, turizm geliri ise 23 milyar dolara ulaştı. Bu da cumhuriyet tarihi rekorudur. Bu rekorların hepsi AK Parti iktidarına nasip olmuştur."

Yeni beklentiler
Bu gerçekleri görmezden gelmek herhalde mümkün değildir.
Yakın geçmişi her çeşit krizle ve özellikle ekonomik bunalımlarla dolu olan Türk toplumunun, yaşanan büyüme ve istikrar döneminin kıymetini bilmemesi imkânsızdır.
Ancak beklentiler listesinin ön sıralarında şimdi daha özgürlükçü, daha demokratik bir siyasal ortam yaratılmasının bulunduğu da görmezden gelinemez.
Nasıl savaştaki toplumların öncelikli beklentisi barış ise ve barış gelince de diğer beklentiler ön plana geçerse, ekonomik büyüme ve istikrar sağlanınca da, toplumun siyasal beklentileri ön plana geçer.

Başarı kanıksandı
Şimdi Türk siyaseti bu aşamada bulunuyor.
Çeşitli kesimlerden yükselen eleştiriler ve hoşnutsuzlar bunun göstergesidir.
İyi haber toplumun ekonomideki büyümeye ve başarıya alışmış olmasıdır.
Kötü haber ise, bu başarının artık kanıksanmış olması ve yapılamayanların yapılanlardan daha fazla konuşulmaya başlanmasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA