Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

PKK terörüyle mücadelede de şike mi vardı?

Futboldaki şike iddiaları hakkında bir cümle yazın, tutulan kulübe bağlı olarak sayısız tepki ve yorum geliyor.
Bu gibi konularda toplum çok hassas.
Geçen hafta Beyaz TV'de İlnur Çevik'in açıklamalarını dinlerken "Herhalde bunlar şikeden de, başka konulardan da daha büyük fırtınalar kopartacak" demiştim.
Bu açıklamaları Nagehan Alçı Akşam'daki köşesinde özetleyerek yazdı da.
Ama derin toplum ve derin devlet "Olur böyle şeyler" diye düşünüyor ki, bu açıklamalar konusunda şikedekine yakın bir gürültü bile kopmadı.
Ben yine de bu İlnur Çevik'in açıklamalarının bir bölümünü Nagehan Alçı'dan aktararak, üzerime düşen görevi yapayım.

Talabani'nin uyarısı
- "Yıl 2004. Talabani haber gönderdi: 'Çok önemli şeyler var, görüşelim' dedi. Cengiz'le (Çandar) Süleymaniye'ye gittik. Ramazanın başlamasına birkaç gün var. Bize dedi ki 'Öcalan'ın Kandil'e geçtiği talimatları bizim istihbarat yakaladı. Diyor ki Öcalan -AK Parti güçlendi. Kemalist güçler buna engel olmalı. Yeniden Türkiye'ye saldırıları artıralım- Yani terör tırmanacak. Bunu lütfen Başbakan'a iletin. Biz Başbakan'ı destekliyoruz.'

Neçirvan Barzani devrede
- Görüşmeden çıktık. Başbakan'a gideceğiz ama bu bilgileri teyit ettirmeliyiz diye düşündük. Ben Erbil'i aradım. Neçirvan'a (Barzani) gelmek istediğimizi söyledim. 'Hemen gelin, yurtdışına gideceğim sizi bekliyorum' dedi. Bir araya geldik, Talabani'nin söylediklerini ona aktardık. 'Az bile söylemiş. Öcalan diyor ki Nakşibendiler hem Türkiye'yi (AK Parti'yi kast ediyorn. a) hem de Erbil'i (Barzaniler Nakşibendi) ele geçirdi. Buna karşı yekvücut olmalıyız. 'Askerler bu işin içinde. Hükümetin güçlenmesini istemiyorlar. Terör tırmansın, biz devreye girelim diyorlar.'

Sınırlar kevgir olmuş
- Neçirvan'dan da kuvvetli bir teyit alıp Ankara'ya döndük. Başbakan'dan randevu aldım. O randevudan bir gün önce İngiltere Büyükelçisi Peter Westmacott aradı. Yakın dostumdur. 'Bir yemek yiyelim' dedi.
Buluştuk. Bana ilk söylediği şuydu: 'Sizin sınırlar kevgire dönmüş. Türkiye'ye yoğun PKK'lı geçişleri var. Haberin olsun.' Ben de bunun üzerine Talabani ve Barzani'nin anlattıklarını Westmacott'a aktardım.

Hilmi Özkök'ün kuşkusu
- Bu bilgiyi de aldıktan sonra Başbakan'a çıktım. Duyduklarımı anlattım. Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül'le de bilgileri paylaştım. Vecdi Gönül bunları Genelkurmay Başkanı'na da aktarmamız gerektiğini söyledi. Aktardık. Dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök 'Söylediklerinizden haberim yok ama askerin içindeki bazı unsurlar bunu yapmış olabilir' dedi. Ben de bunun üzerine Daily News'ta 'Birileri kapıları açık bırakmış' başlıklı bir yazı yazdım. Sonrasında ise yazılarım kesildi, medyadan çekildim. Bence askerin talimatıyla benim üzerimi çizdiler."
Ne dersiniz sayın okurlar?
Terörle mücadeledeki şike iddiaları, futboldaki şike iddiaları kadar önemli değil midir?
Türkiye Futbol Federasyonu İlnur Çevik'e konuşmadan men cezası mı verse?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA