Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Evren de insan aptallığı da sonsuzdur...

Her şeyi çok ciddiye alırsanız ve siyasetçilerin ya da çok konuşanların her söyledikleri üzerinde sonsuz tartışmalara girerseniz, hayatınız çok zorlaşır.
Einstein ne demiş.
- Evren de insanların aptallıkları da sonsuzdur. Bu arada evrenin sonsuzluğu konusunda emin olmadığımı söylemeliyim.
Bu duruma örnek olarak bugünden ve dünden global örnekler verebiliriz.
İşte birkaç tanesi...
- Habeşistan'ın 1880'lerdeki imparatoru 2'nci Menelik, ülkesindeki idamların infazı için Amerika'dan üç tane elektrikli sandalye getirtmiş. Ancak o dönemde ülkesinde elektrik olmadığını hesap etmediği için bunları kullanamamışlar. İmparator da bu elektrikli sandalyelerden birini taht olarak kullanmış.

Hitler'in çocuğu
- Hitler safkan Aryan ırkının güzelliğini simgelemek için 1935'te kucağına sarışın bir Alman çocuğunu alarak bir fotoğraf çektirmiş. Bu fotoğraf poster haline getirilip yüz binlerce basılmış ve tüm Almanya'ya dağıtılmış. Sonra anlaşılmış ki, Hitler'in kucağındaki sarışın çocuk Düsseldorf sinagogunun hahamı Wedell'in Yahudi torunuymuş.
- 1867'de ABD'nin Dışişleri Bakanı William Seward, Rus Çarlığı ile yaptığı pazarlık sonunda Alaska'yı hektarı 2 sentten satın alıp 7.2 miyon dolara ülkesi topraklarına kattı. O dönemdeki ünlü yorumcu Horace Greely New York Tribune'daki köşesinde olayı "Seward'ın Aptallığı" olarak değerlendirdi ve "Alaska bedava verilse de alınmamalıydı" diye yazdı. Bugün Alaska altın ve petrol yatakları ile ABD'nin en değerli bölgelerinden biri.

CIA'nın hesabı
- Sovyetler'in Afganistan'ı işgali üzerine Amerika'nın CIA'sı tanesi 35 bin dolardan 1000 tane Stinger füzesini General Dynamics şirketinden satın alıp, direnişçi Afgan mücahitlerine dağıtmış. Sovyetler Afganistan'dan çekilince, mücahitler ellerindeki füzeleri tanesi 100 bin dolardan İran ve Kuzey Kore'ye pazarlama girişimi başlatmışlar. Bunun üzerine CIA 65 milyon dolar ödeyerek Stinger füzelerini mücahitlerden geri satın almış.
- Bugün doktorların onun yeminini okuyarak mesleklerine başladıkları Hipokrat (MÖ 460-377), tıp tarihine geçen şu bulguları ile de tıp tarihine geçmiştir:

Hipokrat'ın tıbbı
a) Kuzey rüzgârları insanlarda kabızlığa neden olur.
b) Doğacak bebeğin cinsiyeti annenin hangi memesinin büyüdüğüne bakılarak anlaşılır.
a) Damarlar hava ile doludur.
c) Kekemelerin ishal olmaları ihtimali normal konuşanlara oranla daha fazladır.
...............................
Yukarıdakilere benzer sayısız akılsızlık örneği var insanların dünyasından.
Bunlara bizler de eklemeler yapıyoruz.
Ama ayıp olmasın diye bizden örnekler vermedim bugün...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA