Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

CIA da kayıt dışı siyasetin zırvalıklarını izliyordur

Siyasal yaşamımız televizyon dizilerine dönmedi mi?
Osmanlı tarihini Uzunçarşılı'dan ya da İnalcık'tan okuyup anlamak yerine "Muhteşem Yüzyıl"dan izlemek tabii ki daha kolay ve daha eğlenceli ama sonunda "Acaba Kanuni şimdi hangi adamını ya da hangi oğlunu öldürecek" çizgisinde yakalamaya çalışırsınız o yüzyılda olup bitenleri...
Bugün de Türkiye'de ve dünyada olup bitenleri birbirleri ile kavga eden biz köşe yazarlarından ve dünyanın da Ortadoğu'nun da dengelerini yok sayan kayıt dışı siyaset erbabının söylemlerinden izleyip anlamaya çalışmıyor muyuz?
Bazı köşe yazılarına da yansıyan Tayyip Erdoğan takıntılı gösteriler, mahalle kahvesinde "Şu ülkeyi ben yönetsem böyle yapmazdım" diye atıp tutan tavla kovboylarının üsluplarını hatırlatmıyor mu?
Bunlara bakarsanız, Türkiye'yi 10 yıldır yöneten kadroların ne akılları, ne sağduyuları var, ne de görme ve işitme duyuları çalışıyor... Ayrıca bu iktidara oyları ile destek veren geniş kitleler de zaten cahil ve bilinçsiz.

Bitli Churchill'ler...

2'nci Dünya Savaşı'nın cephelerini Türkiye radyolarından izleyip, mahalle kahvelerinde "Ben olsam böyle yapmazdım" diyerek İngiltere'nin Başbakanına akıl öğretenlere halk arasında "Bitli Churchill" denilirdi.
Şimdi bunların ruhları yeni kuşaktan benzerlerine girdi galiba.
Ve bu zırvalıklara son dönemde bir de Cemaat tetikçilerinin katkısı eklendi.
Aklınız alıyor mu?
Bir adam göçmen statüsünde ABD'ye yerleşecek... Ve oradan, Türkiye'nin iç ve dış politikasına kayıt dışı müdahalelerde bulunacak.

Öcalan'dan Gülen'e...
ABD'nin CIA'sı ve FBI'sı ile tüm istihbarat ve güvenlik örgütleri de, "Bizim topraklarımızdan müttefikimiz olan bir ülkenin düzenine dönük girişimleri yönlendirenlerin ne gibi amaçları var" diye merak etmeyecekler...
Türkiye'deki örtülü iç savaşı sona erdirmek için Öcalan'ı Kenya'da yakalayıp Türkiye'ye teslim eden ABD, Türkiye'de örtülü bir darbeyi üstelik ABD topraklarından teşvik ve tahrik eden Fethullah Gülen'i, zanneder misiniz ki görmezden geliyordur?
Allah bilir CIA'nın Türkiye masasındakiler de Fethullah Gülen'in beddua gösterisinin bantlarını izleyip, neler olduğunu anlamaya çalışmışlardır...

Zırvalıklar bitecektir

Mutlaka onların önüne de rüyasında Peygamberimizi gören ve O'ndan "Tweetleri iki katına çıkartın" talimatını alan işgüder mürit ile Fethullah Gülen'in telefon konuşmaları gelmiş ve onlar da bu zırvalıkları tahlil etmeye çalışmışlardır.
Ve bizim post-modern Bitli Churchill'lerimiz "Bunlar zırvalık" diyecek yerde, "Erdoğan diktatör oluyor" ya da "AK Parti kapatılmalı" gibi yeni zırvalıklar ekleyecekler zırvalıklar koleksiyonuna...
Sanırım bu televizyon dizisi de seçimlerden sonra yayından kaldırılacaktır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA