Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Olay korkusu

Önceki gün İstanbul'da Fener Patriği'ne yapılan yürüyüş, yarınki Yunanistan-Türkiye maçı öncesi havayı iyice gerdi

Türkiye ile Yunanistan milli futbol takımlarının karşı karşıya geleceği yarınki maçtan önce meydana gelen şiddet olayları soru işaretleri doğuruyor.. Yunanistan-Arnavutluk maçından sonraki olaylardan önce Yunan basını ve futbol otoriterleri, Türkiye maçını yorumlarken; Türkiye'nin güçlü bir takım olduğundan ve Yunanistan'ın zorlanacağından söz ediyordu.. Hiçbir yorumda Türk-Yunan ilşikilerinin eskiden yaşanmış nefret duygularına değinmemeye özen gösteriliyor; tam aksine Türk millilerin Yunan misafirpervliğine yakışır biçimde karşılanacağı belirtiliyordu.

Yunanistan'da hava bozdu
Yunanistan'ın Arnavutluk karşısında aldığı yenilgiden sonra ortaya çıkan çirkin tabloya paralel olarak İstanbul Rum patrikhanesi'ne karşı girişilen saldırı teşebbüsü, adeta yeni olayların habercisi niteliğinde... Atina'da, Selanik'te, Lamia'da ve Korfu adalarında Arnavut işçilerin coşkusu, Yunanlıların milliyetçilik duygularını kabarttı.. Yüzlerce fanatik, onlarca Arnavut'a karşı taşlı-sopalı saldırılarda bulundu.. Arnavut plakalı otoların camları kırıldı, meydan dayakları atıldı.. Olaylarda bir kişi hayatını kaybederken, üç kişi de bıçaklandı.

Basın olayları kınadı
Çirkin olaylar, Yunan basınında şiddetle kınandı ancak Fener Patrikhanesi'nin önünde düzenlenen "kin ve nefret" gösterileri, basının uyarısına rağmen hortlayan Yunan milliyetçiliğinin ekmeğine yağ sürdü.. Artık Yunanistan'da Türk takımına hiç de kibarca bakılmıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA