Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yalnızlığa yolculuk

Uzun zamandır böylesine mücadele ve taktik dolu bir karşılaşma izlememiştim. F.Bahçe'nin Sebat karşısındaki oyunuyla bu maçı karşılaştırınca ortaya tam bir hayal kırıklığı çıkıyor. Maçın başından sonuna kadar tempoyu yüksek tutup rakibine ileride basarak pas yaptırmayan Rize takımının, 60-65'te oyundan düşmesini bekliyorduk. Ama bu akıbete Fenerbahçe'nin uğraması maçın sonucunu belirledi.
Ortada geçen bir ilk yarı izledik. 20'inci dakikada Tuncay'ın net golünün yardımcı hakem Nihat Mızrak'ın bayrağına takılmasıyla 0-0'lık denge karşılıklı değerlendirilemeyen net pozisyonlarla 86'ya kadar devam etti. Maçın kırılma noktasını ise 70'inci dakikadaki Petkov-Rebrov de- ğişikliği oluşturdu. O dakikaya kadar Fenerbahçe'nin net gollük ataklarındaki pasların sahibi Ümit sol beke geçti, Rebrov forvetin arkasına yerleşti. Yerinde durmayan, her topa koşan ve hemen hemen tüm ikili mücadeleleri kazanan Rize orta sahası karşısında Aurelio tek başına mücadele etmeye başladı.
Her iki teknik adamın öncelikle beraberliği düşünen oyun bakışında ilk riski alan bu değişiklikle Daum oldu. Sonuçta Alman hoca için kazanılmış bir puanı kaybedilmiş üç puan haline dönüştürdü.
Maçın pozitif yanı verilmeyen golüne rağmen F.Bahçe takımının bozulmadan oyun düşüncesini sahaya yansıtmasıydı. Hakem hataları oluyor, bunlar sonuçları da etki ediyor ama şampiyon olacak takımın bunları yenmesi gerekiyor. F.Bahçe'nin talihsizliği son 3 maçta hep yardımcı hakemlerin yanlışlarına hedef olması.
Papila'nın mükemmel bir maç yönetti- ğini söylemeliyiz. Yardımcılarının yanlış ofsayt bayraklarının günahını ona yükleyemeyiz. Luciano'nun Okan'ı çektiği pozisyon için sarı kart yorumu da doğruydu. Çünkü top kaleden uzaklaşıyor, net gol pozisyonu ortadan kalkıyordu. ederasyondan garanti isteyen Aziz Yıldırım, bu yanlış kararlar karşısında ne yapacak merak ediyoruz. Çünkü ortada güvenilecek ne federasyon kaldı ne de yardımcı hakem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA