Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Fener gitti, geldi:3-1

Diri futbol oynayan A.Gücü karşısında ilk yarıda etkisiz kalan lider, Yılmaz'ın harika golüyle şoka girdi. İkinci yarı Hoojidonk ve Fener şov vardı. Semih de golüyle takımına hayat verdi

İki teknik direktörün müthiş bir taktik mücadelesini izledik. Oyunun her dakikasında sahadaki taşların yeri değişiyor, iki takım da birbirini etkili hamlelerle tehdit ediyordu. Rıza Çalımbay, küme düşme tehlikesi yaşarken aldığı Ankaragücü'nü pas oranı çok yüksek v e çok organize bir ekip haline getirmiş. Hakan Keleş, Hüseyin ve Umut'la F.Bahçe defansı üzerine kurdukları baskı, bir anda oyunu evsahibi adına kilitledi. Selçuk sağ bekte, Ali sol bekte oyuna giremezken F.Bahçe orta sahası, maçı geniş alana yayamadı. Daum, buna 30.dakikada Ümit'i sol beke, Ali'yi sağ beke çekip Selçuk'u orta sahadaki görev bölgesine göndererek cevap verdi. F.Bahçe, bu dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü ele geçirdi. 20.dakikada Yılmaz'ın attığı nefis frikik golünden önce Van Hooijdonk'un kaleci Orkun tarafından kornere gönderilen atışı vardı. O dakikaya kadar maçta gol adına başka girişim olmadı. 38'de Selçuk'un ara pasında Mehmet Yozgatlı, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama Orkun yine başarılıydı. İlk yarı bittiğinde Saracoğlu'nda şaşkınlık hakimdi. Antep'ten gelen haberler de iyi değildi. Sarı-lacivertliler, takımları sahaya gelmeden önce, "Bir yemin" ettiler ve müthiş bir tezahüratla oyun başladı.

Semih canlandırdı
İlk yarının son 10 dakikasını sakat oyanan Tuncay'ın yerine Semih oyuna girdi. Van Hooijdonk, Beşiktaş maçındaki gibi orta sahaya geldi. Daha iki dakika geçmemişti ki sağdan kullanılan korner atışında Selçuk'un kaleye paralel yerden şutunu arka direkte Semih tamamladı. Genç futbolcu bir anda 50 bin kişiyi tekrar heyecana taşıdı. 53'te Nobre'yi arkadan çeken Baidoo'nun hareketine faul diyen Papila, sarı kartına davranmadı. Bu yorumu yapsa Baidoo oyun dışı kalacaktı. Atışı Van Hooijdonk kullandı. Ceza alanı içinde seken top kimseye değmeden filelere gitti. Skor avantajı, F.Bahçe'ye güveni geri getirdi. Daha rahat oynamaya başladılar, topu kanatlara taşıdılar. Ali Güneş'in müthiş enerjisiyle her pozisyonda takımına nefes aldırdığını belirtmemiz lazım. Ankaragücü, orta sahada iyi paslar yapmasına rağmen disiplinli oynamaya başlayan F.Bahçe'nin etkili kademelerine takıldı. 88'de Van Hooijdonk'un kafa golüyle perde kapandı.

Taca ofsayt kaldırdı
Cem Papila'nın aşırı sertlikleri, kendi hakemlik jargonuna uygun olmayan yorumlarla geçiştirmesi bu maçın en dikkat çeken ikinci noktasıydı. Birincisi ise yardımcı hakem Eyisoy'un taç atışından gelen topa ofsayt kaldırmasıydı. Sanırız yardımcı hakem o anda ruhen Kadıköy'de bile değildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA