Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Akıl ve mantık

Üç büyükler transfer sezonunda yüz yıllık bir rekabetin sahibidir. Son yıllarda bu çekişme yavaşlasa da, sonuçta alınacak futbolcular bellidir ve hepsi onlarla bir şekilde anlaşıp, rakiplerinin önüne geçmek isterler.
Beşiktaş, yeni başkanı Yıldırım Demirören ile birlikte iddialı söylemlerin sahibi oldu. Bu hedef içinde Del Bosque anlaştıktan sonra, hem G.Saray'ın, hem de F.Bahçe'nin peşinde olduğu bazı oyuncularla anlaşma sağladılar. Demirören kongre öncesinde verdiği sözlerin sahibi olmak için transfer borsasında yüksek rakamları konuşturdu. İbrahim Toraman ve Ali Güneş'e F.Bahçe'nin üstünde teklif vermek zorundaydı.
Çünkü şampiyonluktaki en güçlü rakibi, bir dünya starını kadrosuna katmış, camiasını ayaklandırmış, Avrupa'da konuşulmaya başlanmıştı. Alex transferiyle F.Bahçe ezeli rakiplerinin çok önüne geçip, yöneticilerini baskı altına almıştı. Demirören, Beşiktaş taraftarına bu soluğu aldırmak, kendi iddiasını da ortaya koymak adına bu çıkışları yapmak zorundaydı. Bazen transferlerde politika, mantığın önüne geçer. Yöneticiler buna mecbur kalırlar. Belki yüksek rakamlar harcarlar ama sezonun selameti açısından bu gereklidir.
Bunun bir örneğini ilk geldiği sene Baliç'i, Bursa'dan 9 milyon dolar bonservis bedeliyle alan Aziz Yıldırım vermişti. Baliç transferiyle birden bire rakamlar yükselmiş, Beşiktaş, Gaziantep'ten Ayhan'ı 8, G.Saray Denizli'den Bülent'i 6 milyon dolara almak zorunda kalmıştı.
Bu yüzden bugün özellikle Beşiktaş ile
F.Bahçe arasında transfer kararlarıyla esen soğuk rüzgarları, herkesin normal karşılaması gerekiyor. F.Bahçe yönetimi bütçesindeki fiyata uymadığı için İbrahim Toraman'a bu maliyeti yansıtmadı. Ama aynı yönetim Gökdeniz için 6 milyon doları gözden çıkarmıştı. Yıldırım'ın kazandığı ilk şampiyonlukta harcadığı para 71 milyon dolardır. Bazen gözünüzü karartmanız gerekebiliyor. Fenerbahçe şu anda buna mecbur değil. Taraftarı mutlu ve iddialı. Alex'i kadrosunda görecek bir camia, Ali Güneş'e veya İbrahim Toraman'a bakmaz.
Aziz Yıldırım yönetimi, geçen sezon ba- şındaki planlı gelişmesini, bu sene de sürdürüyor. Zaten yıldızları olan kadroları için emin adımlar, planlı hesaplar yapmak zorundalar . Toraman'da fiyat artışına girmeyerek de bunu kanıtladılar.
NOT: Kazım ağabey yine kötülerle savaşını sürdürüyor. Onun soluğunu kesecek kötü de daha doğmadı. Kendisinin bir an önce eski gücüne kavu- şup, yanımızda yer almasını bekliyoruz. Geçmiş olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA