Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Noel Baba!..

irve hevesindekilerin kursağına kar yağdığı bir haftada, karla kaplı sahada, en güçlü kozunu oynamak istiyordu Bursaspor. Seyircilerin tribünleri terk etmek zorunda kaldığı 90 dakikada, şartlar iki takımı da çareler aramaya zorluyordu.
Böylesine "hüküm" maçının, sonucu görünmeyen çizgilerden geçen, kritik mücadelesi sergilenmeye başladı. Kasımpaşa, bulunduğu yerden uzaklaşmak adına Bursa'da bonus puanının peşine düştü. Mücadele fikrinde ayrılmadılar ama çabuk çıkma düşüncesinin önünde rakip değil, zemin duruyordu. Bursaspor da rakibi gibi pası seven bir ekip. Sağdan sola dolaştırarak topu, rakibin ufak bir hatasını bekleyen öne koşmayı seven bir kadrosu var. Ama olmuyor bir türlü. Zorlayan oyuncuları, risk aldığı her hamlede rakibe koz veriyordu. Yekta ve Gökhan gibi iki teknik oyuncu da kara saplanıp kaldı. Uzun oynasan topu kontrol edemiyorsun, kısa oynasan ayakta zor duruyorsun.
Ömer Erdoğan, Kasımpaşa için yaptı ıskayı, Kasımpaşa kalecisi Tolga da Bursaspor'a güzel bir hediye olarak sundu iki golü. Karlı gecenin Noel Baba'sıydı. İkinci yarıda şartları zorlayacak hükümler vardı. Bursaspor yüksek toplar ve ceza alanına yakın zorlamalar ile bir enstantane şansının peşine düştü. Fırsat olacak boş bir top veya tehlike yaratacak bir duran top planı yapmışlardı. Ertuğrul Hoca bunların üstüne 65'te Ömer Erdoğan'ı santrfora göndererek, hücumun ana fikrine bir hamle daha ekledi. Düşünsenize pas hatası yaptığı için kızamayacağınız, kötü vurdu diye dert yanamayacağınız bir ortam var önünüzde. Her şey golü istemekle doğru orantılı.

KASIMPAŞA'YA ÜZÜLDÜK!...
Bu riskleri doğru kararlarla değerlendiren Kasımpaşa'yı da, golün çevresinde dolaştıran da, golden eden de bembeyaz zemindi. İki takım oyuncularını da, teknik adamlarını da kutlamaktan başka yapacak şeyimiz yok. En iyisini yapmaya çalıştılar, her saniyeyi vazgeçmeden değerlendirmeye çalıştılar. Emeklerin pamuk ipliğine bağlandığı gecede, Bursa'nın akıttığı tere hayran kalıp, Kasımpaşalı oyuncuların acemi kaleci kararlarıyla boşa çıkan mücadelesine üzüldük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA