Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kalitemizi sorgulamalıyız

Milli Takım'ın Almanya'ya kaybetmesi değil önemli olan... Dikkat etmemiz gereken hep kaybedecek gibi oynamasına rağmen, bir türlü kazanıp iddiasını korumasıdır. Bu ince bir çizgi... İyi bir takımımız var ama kötü mü oynuyor? Yoksa, kötü bir milli takımla iyi sonuçlar almaya mı çalışıyoruz? Bunun kararını verip, cevabını bulduğumuzda, "Çek git" manşetlerini de atmayacağız?
Ya gerçekçi olacağız, ya da hayallerimiz ve hayal kırıklıklarımız ile yola devam edip, seneler geçse de aynı yorumları tekrarlayacağız. Almanya karşısında, yukardaki gibi çokça eleştirdiğimiz ve "kalitesini" sorguladığımız oyunculardan bir başkaldırı bekliyordum. Hep mahkum oyunlarla geçen grup maçları etabında, "aslında biz bu değiliz" madalyasına neden olacak, görkemli bir Almanya zaferi. Ama onlar "kaçmayı" tercih ettiler. Maç sonunun en çok eleştirilen oyuncusu belki Sabri Sarıoğlu'dur.
Ama 90 dakika boyunca sahaya yüreğini en çok koyan ve sorumluluk almaya çalışan oyuncu da kendisidir. Yeteneği sınırlıydı, hatalar yaptı. Fakat kaçmadı. Daha büyük beklentiler taşıdıklarımız neredeydi? Burak bir şut ile bitirdi maçı. İleride bir kere bile top tutup, takımının yerleşmesini sağlamadı. Arda hangi ara pasta vardı, Selçuk İnan hangi vasıflarıyla sahaya ağırlığını koydu?

SERVET BİR GÜN HOCA OLURSA!
Defanstan bahsetmiyorum bile... Servet bir gün teknik adam olursa, ilk golde yediği çalımdaki duruşu için öğrencilerine "Sakın böyle yapmayın. Acemi olduğunuz anlaşılır" yorumunu yapacaktır. Yine de tehlikeyi en erken fark eden onlardı. Hemen mevkilerinde kalıp, kontrole geçtiler. Bir takım orta sahasının kalitesi kadardır. Selçuk, Marco ve Sabri bu sınavdan geçemediler. Yerlerine kim olurdu, Topuz veya Topal olsa fark eder miydi? Sanmıyorum.
Bu nedenle seçimleri nedeniyle Hiddink'i veya Oğuz Çetin'i de eleştirmiyorum. Bu kadar "sığ" bir kadroyla mucizeler yarattıramazlardı. Bunu fark edemedikleri, fark ettilerse itiraf edemedikleri için eleştiririm onları. Kadroda çok eleştirdiğimiz isimlerin yerine oyuncu gösteremiyoruz. Gösterdiklerimizin çok büyük fark yaratacağı da belirsiz. Ama bu çıkmazı değiştirmek onların işiydi. Bunun için para alıyorlar. Bu noktada çatarım onlara. Uçurumu gördüler ama arabayı sürmeye devam ettiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA