Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kaybedenler kulübü

Yenilmeyi kabul eden ve rahat hazmeden anlayış, kaybetmenin süreklilik haline gelmesinden daha kötü.Haftalardır sahada saklanan oyuncular olduğunu vurgularken, problemin formsuzluğu aştığını, yerine vazgeçenlerin aldığını belirtmeye çalıştık. Aykut hoca, haftalardır deplasmanda kazanamayan, içerde de sorumluluk almadan oynayıp, seyircinin baskısıyla kıpırdayanları fark etmesine rağmen, kaderine razı takımları sahaya çıkarıyor.
Belli ki o da kabul etmiş artık kaybetmeyi. Çünkü her deplasman sorun yaşadığı 11'ler ve aynı futbolcular ile yine aynı şartları yaşıyor. Einstein'in sonucunu bildiği halde, yine aynı şeyi "belki olur" diye tekrarlayanlar hakkında bir tanımı vardır. Ama burası yeri değil, bu insanlara da bu sıfatlar yakışmaz. Fakat bilgisayarların tıkandığı anlarda yardımımıza koşan "reset (sıfırlama)" düğmesine basılması lazım artık. Belli ki çok yorgunlar ve karar verme, yeniden başlama, ve hedef oluşturma gibi bir yetileri kalmamış artık.

KÜFÜR HİÇ EKSİK OLMADI
Aslında ortamın kendi içinde barındırdığı gereksiz bir gerginlik de vardı. Saha içindeki motivasyondan bahsetmiyorum. Tribünlerde küfürün bini, bir para. VİP tribününde ellerinde biletleri olduğu halde Fenerbahçeli oldukları için karı-koca yana gönderiliyor. Yine ellerinde biletleri olduğu halde taraftarlar şehre sokulmuyor. Tribünler dolu deniyor. Bu arada tribünler hakikaten dolu. O zaman bu biletler hangi koltukların? Umarım taraftarını yolda yürüten, stada getiremeyen yöneticiler, takımlarının maçını izleyemeyenlerin hakkını korumayı başarır. Eskişehir'in santrforsuz ama forvet görevindeki çok oyuncuyla oynaması da Ersun hocanın stratejik seçimi. Bekleyip, mücadele edip, rakibin artık sıradanlaşan oyuncularının basit hatalarının peşine düştü Yanal'ın talebeleri. Ve bu fikri taşıracak kadar da bol gol fırsatı yakaladılar.
Sivas'tan sonra, Eskişehir'de de tarihi farktan kurtuldu F.Bahçe. Artık sadece kendilerinden ve performanslarından şikayet etsin Aykut hoca ve oyuncuları. Madem üstlerine bir misyon aldılar, bari buna inandırsınlar sevenlerini...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA