Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Kocaman bir hiç!

Fenerbahçe'nin röntgeni sadece deplasman kayıplarında çıkmadı ortaya. Evindeki maçlarda da benzer defolara sahipti. Sorun; bunları analiz etmek yerine, tabelada yazanlarla kamufle edince çıktı.
Eleştiri yerine mazaretlerin üretilmesi tek seçenek olarak sunulduğunda işlerin daha iyiye gitmesi mümkün değil. Kötü gidişi "seyrederek" düzeltmeye çalışınca sonunda bıçak kemiğe dayanır ve durumu izah edecek mazeret de kalmaz.
Fenerbahçe takımının öncelikli sorunu ödemelerdir. Futbolculara borç yok deniyor ama, oyuncuların cebine giren para da yok. Çekler ileri vadeli ve sürekli öteleniyor. Sonuç; oyuncuya hesap soramayacak bir otoritenin ortaya çıkması, performans yargılanmasının çek tarihleriyle birlikte ertelenmesi.
Aykut Kocaman'ı sonuçlarla ilgili hiç eleştirmedim. Çünkü felsefesine ve hayallarine inanıyorum. Bu durum tabela ile değil, saha içi mücadele ile izah edilir. Tabela çoğu zaman aldatır çünkü. Tıpkı geçen hafta oynanan Sivas maçı gibi. Farklı kaybetmenin eşiğinden, mucize bir sonuçla çıkılırken, yanlışları önlemek adına ne yaptınız? Aykut Hoca'ya sorumuz budur.
O ise, "Takım teknik direktörsüz oynasa, böyle olmaz" diyerek, kendini soyutluyor durumdan. "Sahadaki kadro kendi başına bile daha iyisini yapabilecekken, tablonun sorumlusu olarak kenar yönetim gösterilemez" demeye getiriyor.

ÇÖZÜM YOLUNU BİLMİYOR
Hoca'nın dediği doğru da, bu gidişin, gidiş olmadığı ortadayken, hakem bile oyuncularınızdan fazla koşmuşken, geçen haftaları değiştirmek adına Eskişehir'de ne yaptınız?
Cevap: "Kocaman bir hiç." Aynı kadro, aynı taktik, aynı görevler ve aynı sonuçlar... Kulübedekilere güvenmeyebilir Kocaman. Ama aylardır sahada olup katkıda "sıfır" çekenlere nasıl güveniyor? Hesap soramazsanız, performans da talep edemezsiniz.
Geçen sezon 11 milyon dolar prim alırken topu yiyenler, bugün yağmurun, çamurun içinde oynayıp, soyunma odasına bembeyazçamursuz formalar ile gidiyorlar. Top rakibe geçince bakıyorlar arkasından, top kendilerindeyken boşa çıkıp, sorumluluk almıyorlar.
Bence çözüm yolunu bilse, çoktan bulurdu Kocaman. Çünkü sadece havuçla oynayan bir takım yapısına sahip.
Havuç gitti, yerine mazeretler geldi. Parayı ortaya koyana kadar, Fenerbahçe takımı maç seçecektir, istikrarı bulamayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA