Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜLSE BİRSEL

Radyo Günleri!

Yazının bu bölümü, bir "vicdan azabını azaltmaya çalışma çabası"dır aynı zamanda: Açık Radyo'yu nasıl bilirsiniz?
"Kainatın tüm ses, renk ve titreşimlerine açık radyo", 10 yıl önce hayatımıza girdi. İyi ki de girdi. Daha önce duymadığımız melodiler, sesler, laflar duyduk sayelerinde.
Açık Radyo, üç yıldır "Dinleyici Destek Projesi" adı altında ilginç bir uygulama yapıyor. Seçtiğiniz, beğendiğiniz bir programın istediğiniz bir saatine kredi kartı veya havaleyle destek veriyorsunuz, programın başında veya sonunda isminiz de geçiyor, havalı oluyor! "Kendi radyonu kendin finanse et!", "Bitti diye ağlama, cebinde akrep yok ya!", "Şikayet etme oy kullan, bastır parayı, dinle iyi programı!" adları da verilebilir bu projeye! Böylece radyo herhangi bir çıkar veya sermaye grubundan tam bağımsız, sadece dinleyci desteğiyle yayınını devam ettirebiliyor.
3. Dinleyici Destek Projesi, dün başlayan 9 gün sürecek müthiş bir "özel yayın"la radyonun normal yayın akışını, kendi deyimleriyle "altüst" edecek!
Anima, Arto Tunçboyacıyan, Beyazıt Öztürk ve Güven Kıraç, Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Harun Tekin, Hülya Koçyiğit, Hümeyra, Kenan Işık, Murathan Mungan, Nejat İşler ve Fikret Kuşkan, Nil Karaibrahimgil, Okan Bayülgen, Şahan Gökbakar, Teoman, Uğur Yücel ve Yılmaz Erdoğan Açık Radyo'da kendi programlarını yapacaklar.
Şimdi gelelim vicdan azabının sebebine.
Bu isimlerin arasında benim de yer almam düşünülüyordu. Ama sizin her çarşamba Avrupa Yakası seyretme "özgürlüğünüz" de bana bağlı olduğundan, benim bu tür keyifler yaşama, kırk yılda bir radyodan canımın istediği müzikleri çalıp muhabbet etme özgürlüğüm kısıtlanmış oluyor!
Dolayısıyle, kan ağlayarak redettiğim Açık Radyo'culara karşı hissettiğim suçluluk duygusu, size aktiviteyi duyurarak azalıyor!
Kimin hangi gün ve saatlerde program yapacağını öğrenmek veya, hadi bir isim daha bulayım, "İyi radyo dinlemek için, bir zahmet pamuk eller ceplere" de diyebileceğimiz projenin bir parçası olmak için www.acikradyo.com'u tıklayabilirsiniz!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA