Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Temiz ve keyifli bir derbi

Derbi öncesi kafalarda "10 yıllık büyü bozulacak mı?" sorusu vardı. Üstelik Galatasaray çok problemli bir dönemden geçiyordu; üstelik hocasını değiştirip gelmişti Kadıköy'e...
İşte bu Galatasaray ilk 15-20 dakika harika top oynadı. Pas yapan, Pino'nun koşu yollarına top atan mükemmel bir Galatasaray izledik. Özellikle Elano ve Ayhan çok iyi toplar attılar. Pino, Galatasaray'a geldiğinden beri ilk defa bu kadar hareketli, bu kadar mücadeleci oynamaya çalıştı. İleride tek kalsa da elinden geleni yaptı.
Elano, biraz güçlü olsa ilk 15-20 dakika çok şey değişirdi. Bu yarıda 5'li Galatasaray orta sahası Fenerbahçe'ye pas yapma imkanı vermedi. Üstelik Dia ve Stoch top rakipteyken de orta sahalarına yardıma gelmedikleri için bu bölgede Fenerbahçe çok silik kaldı. Ama ikinci yarı birçok şey Fenerbahçe'nin lehine değişti. Başta Niang olmak üzere inanılmaz mücadele etmeye başladılar.
O Niang adeta tüm Galatasaray defansıyla boğuştu. Bu yarıda da Galatasaray'ın yorulduğunu ve bazı futbolcuların oyundan düştüğünü söylememiz lazım.
Dün gece bize gösterdi ki; Galatasaray sezon başı iyi idman yapmamış. Misimovic bitik. Elano dün gece çok önemli işler yapsa da maç eksiği ve kondisyon problemi göze çarpıyor.
Aslında dün gece iki takımı da rahatsız etmeyecek bir skor alındı. En önemlisi Galatasaraylılar'ın kendine güveni geldi. Hagi kötü başlamadı, Fenerbahçe ise çok iyi oynamadığı maçı kaybetmedi.

ZOR MAÇTA TEKLİYOR
Yalnız Fenerbahçe için şunu söylememiz lazım. Kuvvet olarak kendilerine yakın rakipleri yenemiyorlar.
Avrupa Kupaları ve derbi karneleri parlak değil. Hatta pozisyon bulmakta bile zorlanıyorlar. Dia ve Stoch top rakipteyken takım savunmasına katkıda bulunamıyorlar. Ama ne olursa olsun dün gece hem temiz hem de keyifli bir derbi izledik.

PENALTIYI ATLADI
Hakem Bülent Yıldırım için söyleyecek güzel şeylerimiz var; ama hataları da var. Fizik kondisyonu mükemmel, topa yakınlığı da. Oyunculara davranışı çok iyi ama ilk yarıda Sabri'nin bacağının nerede olduğuna çok dikkat etsin. Sabri karate yapar gibi Dia'nın üzerine sıçradı, ayağı boynuna dolandı ve Dia öyle devam etti. Bu hareket orta sahada olsaydı tartışmasız faüldü. Peki ceza alanında niye penaltı verilmiyor?
Ayrıca Neill'in Alex'e hareketi de ikinci sarı karttan kırmızıyı gerektirirdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA