Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Jaja gibisi Türkiye'de yok

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantep deplasmanı hiçbir takım için kolay değildir. Hele hele daha maçın başında da golü yerseniz... O maçı çevirebilmek Türkiye'de her takım için çok zordur. Ama Trabzonspor dün Gaziantep'te bunu başardı ve önemli bir galibiyet elde etti.
Bunun en önemli nedenlerinden biri Gaziantepspor'un galibiyet golünden sonraki taktiksel hatası oldu. Maçın başında Egemen'in kendi kalesine attığı golle öne geçen ev sahibi ekip, bu dakikadan sonra geriye yaslandı. Sadece Trabzonspor'u bekledi. Ne ileride top tuttular ne de orta sahada Trabzonsporlu oyunculara baskı uygulayabildiler. Adeta Trabzonspor'a gol atması için davetiye çıkarttılar.
Bu davete de Burak'ın gollleriyle cevap gelince Trabzonspor maçı aldı götürdü.
Bordo-mavililerin en önemli avantajı, oyun disipliniyle birlikte etkili gol silahları. Bir maç bakıyorsunuz; Umut Bulut ortaya çıkıyor. Başka bir karşılaşmada da mesela dün olduğu gibi Burak Yılmaz sahne alıyor.

YATTARA BİR DE İSTİKRARLI OLSA

Jaja Trabzonspor için çok ama çok önemli bir kazanç. Bazen fazla top kaybetse bile araya attığı paslar, taktik anlayışı ve en önemlisi de vuruş tekniğiyle çok yararlı bir oyuncu. Hem golcü hem de zaman zaman "10 numara" pozisyonunda oynayabiliyor. Mesela ikinci devrede attığı golde müthiş bir vuruş tekniği vardı. Attığı golden hemen sonra aynı yerden yine vurdu. O da gol olabilirdi.
Türkiye'de Jaja gibi her yerden vuran, özelikle kapalı açılardan çok iyi şut çekebilen pek az oyuncu var.
İkinci yarıda oyuna giren Yattara'ya bakıyorsunuz... Olağanüstü yetenekleriyle ziyan olmuş bir futbolcu. İstikrar, Yattara için adeta sözlükteki bir kelime gibi!
Dün gece Trabzonspor, geçen haftaki Eskişehirspor beraberliğini telafi etti ve şampiyonluk yarışında çok önemli bir galibiyet aldı.
Hakem Bünyamin Gezer için en kritik an, 38.dakikada verdiği penaltıydı. Karar doğru. Zira Selçuk rakibi Serdar tarafından sarılarak durduruluyor. Bariz gol şansı da mevcut olduğu için kırmızı kart da isabetli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA