Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Takılmıyor, takılmıyor!

Özellikle Fenerbahçeliler Trabzonspor'un mutlaka takılacağını söylüyorlardı. Ama Trabzonspor güçlü rakiplerle oynadığı maçları birer farklı ve birer birer kazanmaya devam ediyor.
Dün gece Trabzonspor çok mu iyi oynadı? Hayır! Ama inanılmaz şekilde yardımlaşma ve disiplin altında oynuyorlar.
Bir gün önce Fenerbahçe'yi seyrettik. Oyuncular çok stresliydi. Ama Trabzonspor beklediğimizden daha rahat ve psikolojik olarak üstün oynadı. Üstelik iki dezavantajları da vardı. İlki; Fenerbahçe uzatmada kazanmıştı. İkincisi ise; Fenerbahçe'yi durdurabilmiş Bursaspor ile oynayacak olmalarıydı.
Ama Trabzonspor'da Burak diye bir oyuncu var. Şampiyonluğu bir oyuncuya mal etmek asla doğru olmasa da, Burak'ın kurtardığı maç sayısı her hafta artıyor.
Maçın ilk devresinde Trabzonspor yenik duruma da düşebilirdi. Bursaspor atağında direkten dönen top tamamlandığında herhalde tüm Fenerbahçeli taraftarlar "İşte galiba şimdi..." derken, sahneye dün gecenin yıldızlarından biri olan Giray çıktı. Mucize kabilinden golü kurtardı.
Bu tür maçlarda, rakip Bursa olduğunda ilk golü yediğinizde maçı kurtarmak çok zor olabilir. Artık Trabzonsporlu futbolcular da biliyor ki; bundan sonra bir maçta takılmak demek belki de şampiyonluğu kaybetmek anlamına geliyor.

UMUT ŞAŞIRTIYOR
Umut'a çok şaşırıyorum. Her tarafta basıyor, iyi yerlere koşuyor, pozisyona da giriyor ama son vuruşlarda o kadar kötü ki; bunu anlayabilmek mümkün değil. Aslında son vuruşlarda başarısını biraz arttırsa Türkiye'nin en büyük forvetlerdinden birisi olabilir.
Selçuk orta sahayı sırtlamış götürüyor. Colman'da ciddi düşüş var. Jaja, fizik gücü olarak 90 dakikalık bir oyuncu değil. Yaratıcı yönünü bir kenara bırakırsak orta sahada eşit şekilde yük taşınmıyor.
Ama bir gerçek var ki; Trabzonspor eksiğiyle, fazlaszıyla adım adım şampiyonluğa gidiyor. Belki de, iki hafta sonra Trabzonspor için çok farklı şeyler söyleyebiliriz.
Zira Eskişehir ve Gaziantep'i geçtiklerinde Trabzonspor için mutlu son çok daha yakın olabilir.
Önceki gece Hüseyin Göçek Kadıköy'deki maçı çok kötü yönetti. Ama dün gece Fırat Aydınus'un Trabzon'daki yönetimini çok başarılı buldum. Ufak tefek hatalar kadı kızında da var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA