Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Bağıran kazanıyor

Herkes diyor ki; "Hakem de insandır ve hata yapabilir." Bu söz, tabii ki doğru. Dünyanın her liginde küçük- büyük hakem hatalarına rastlıyoruz. Bundan sonra da rastlamaya devam edeceğiz.
Fakat ülkemizde hakem hatalarıyla ilgili düşündürücü istatistikler ortaya çıkıyor. En somut örneği; son iki haftada yaşandı. Mesela önceki haftaki Fenerbahçe- Gaziantepspor maçında çok önemli hakem hataları vardı. Ve bu hataların büyük bir bölümü Fenerbahçe aleyhine yapıldı. Fenerbahçe şans eseri +94'te maçı kazanabildi. Ertesi gün de yapılan kulüp açıklamasında hakemlerin yaptığı bu hataların masum olamayacağı, art niyetli olduğu ifade edildi.
İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Eskişehirspor-Trabzonspor maçında Bülent Yıldırım ve Bucaspor- Fenerbahçe maçında da Bünyamin Gezer görev aldılar. Trabzonspor'un anlayışına göre asıl mesleği devlet memurluğu olan bu hakemler belli bir gücün etkisi altında kalıp düdük çaldılar. "Devlet memuru olmaları" ifadesi, tamamen Trabzonspor yönetimine ait bir söz. Eskişehirspor- Trabzonspor maçında hakem hatası olmadı ama, bu sefer Fenerbahçe tartışmalı bir penaltıyla, ki bana göre bu penaltı yanlış, Bucaspor maçını kurtardı.

BU TESADÜF MÜ?
'Kurtardı' derken bu penaltıyla maçı kazanmadı belki ama Fenerbahçe'yi maça döndüren ve skoru 3-2 yapan gol Bünyamin Gezer'in bu penaltısından geldi. Ayrıca penaltıyı verdiği iddia edilen yardımcı hakemin gözü önünde Gökhan Gönül'ün protesto amaçlı topu yere vurmasında kartsız kalması ve oyundan atılmaması da olayın boyutunu farklı noktalara çekebiliyor.
Burada tartışılması gereken hangi takımın hakem hatalarından zarar gördüğü ya da yararlandığı değil, hakem hatasından zarar gören takımın bağırmaya başladıktan sonraki ilk haftasında yine Türk hakemlerinden fayda görmesi. İşte tehlikeli nokta bu. Mesela devre arasında Aykut Kocaman, "Trabzonspor'un penaltıları irdelenmeli" dedikten sonra Trabzonspor tek bir penaltı dahi kazanamadı. Bu tesadüf mü?Ya da bu tür konuşmalar hakemler ve MHK nezninde farklı yansımalar mı buluyor?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA