Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Maçın kırılma anı 23. dakika!

Trabzonspor için dünkü maç potansiyel olarak çok zordu. Zira Gaziantep birkaç hafta önce Fenerbahçe'ye kök söktürmüş ve Trabzonspor'a da sıkıntı yaratabilecek konuma sahipti. Başlangıçta iyi kapanan, Umut ve Burak'ı iyi kontrol eden bir Gaziantep vardı sahada. Üstelik futbol felsefeleri de kontratağa çok uygundu.
Her geçen dakika maç dengeleniyordu ki 23. dakikada sahaya Cüneyt Çakır çıktı. Burak defansın arasından fırlayıp Gaziantep ceza sahasına girerken düştü.
Düştü mü, düşürüldü mü, ceza alanı dışında mı, yoksa içinde mi yapıldı? Bu kararı vermek zorunda olan kişi hakem ve yardımcısıydı. Cüneyt Çakır önce "Oyna" dedi. Şenol Güneş ve Burak isyan etti. Bu sırada devreye yardımcı hakem girdi. Cüneyt Çakır'a bunun bir penaltı olduğunu söyledi ve Çakır da sanki dünden razıymış gibi penaltıyı verdi. Sadece penaltıyı vermekle kalmadı beraberinde Gaziantep'in en önemli oyuncusu Dany'e bir kırmızı kart gösterdi. Aslında maç o dakikada iki takım için de bitiverdi.

FAUL BİLE YOK
Pozisyonu defalarca inceledik, faul yok. Burak ve Dany, Burak önde olduğu halde kol kola gidiyorlar. Üstelik faul olsa bile olay ceza alanı dışında. İşte bir hakem kararı daha maçı 23. dakikada bitiriveriyor. Trabzonspor adına bir kişi fazla oynamak ve skor olarak önde olmak beraberinde farkı getiriverdi.
İkinci yarıya bakıyoruz; her şey rölantide. Maç kopmuş, iş bitmiş. Ama ne gariptir ki Cüneyt Çakır'ın belki de hayatında en kötü gecesi dün geceydi. 49. dakikada bu sefer Glowacki ceza alanının hemen dışında bir faul yaptı. Faul olup olmadığını tartışabiliriz ama bu pozisyonda Glowacki'nin görmesi gereken ama görmediği kırmızı kartı hiçbir şekilde tartışamayız. Çünkü Glowacki son adamdı ve bariz gol şansını engelledi. Ama Cüneyt Çakır garip bir kararla kırmızı yerine sarı kartını kullandı.
Dikkatimizi çeken şu... Kim bağırıyorsa takip eden ilk maçta hakemlerden önemli kıyaklar görüyor. Ama hakemler bilmeli ki bu durum çok tehlikeli ve Türk futboluna inanılmaz derecede zarar veriyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA