Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Anormal!

İddia ediyorum. Beşiktaş şimdiye kadar hiçbir Anadolu takımına dün geceki kadar pozisyon vermemiştir.
Kaçan pozisyonların belli bir kısmı gol olsa inanın maç 4-4 ya 5-4 bitebilirdi. Üstelik Beşiktaş galip başladı.
Ali Turan'ın acemice yaptığı penaltı Beşiktaş'ı maça adeta 1-0 önde başlattı. Buna rağmen Beşiktaş'ın maç boyu Antalyaspor gibi mütevazı bir takıma bu kadar şans vermesini kabul edemiyoruz.
Rakip bir İngiliz takımı olsa amenna...
Ortada çok tuhaf bir durum var. Belki Beşiktaşlılar bu satırları okurken şunu diyebiliriler: "Biz de Antalyaspor kadar pozisyona girdik ama atamadık" Ama çağdaş futbolda bu doğru bir yaklaşım değil.
Bu bir eleme maçı değil, bu bir lig maçı. Üç puanı kazanana veriyorlar.
Beşiktaş, öylesine tuhaf işler yaptı ki; maçın berabere bitmesi işten bile değildi. Hakem son dakikalardaki penaltıyı verseydi Antalya hak ettiği bir puanı alıp gidebilirdi.

SORUN TAKIM SAVUNMASINDA
Burada sorun tamamen takım savunmasında. Kimse adamını kovalamıyor. Kanat oyuncuları ve orta saha, defansa da yardım etmeyince bütün yük geri dörtlünün üzerine kalıyor. Mesela, Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal'ın ikinci yarıyı tekrar izlemesini çok isteriz. Bakın bakalım, öylesine bol pozisyonu vermek Beşiktaş'a hiç yakışıyor mu? Bu böyle gitmez.
Beşiktaş belki şu an kazanıyor ama çekirge nereye kadar sıçrayacak. Önümüzdeki günler Avrupa Ligi maçları var. Eğer rakipler dün Antalya'nın yakaladığı pozisyonların yarısını yakalarsa Beşiktaş'ı darmadağın ederler.

CESUR OLMAK BAŞKA!..
Gelelim hakem Fırat Aydınus'a... Maç boyu çok başarılıydı ama başarılı olmak başka, cesur olmak başka.
Beşiktaş'a verdiği penaltı çok net ve çok açık.
Ama son dakikalarda Antalyasporlu bir futbolcuya hava topunda yapılan da bir penaltı. Şayet Beşiktaş mağlup olsaydı ve o hareket Beşiktaşlı bir oyuncuya yapılmış olsaydı Aydınus pozisyonu yine devam ettirebilir miydi? Hiç sanmıyorum!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA