Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Cenk'in hatası Beşiktaş'ı yaktı!

Son yılların en heyecanlı derbisini izledik. Maç gitti geldi. Hatta son dakikalarda 2-2 olduğunda bile her iki takımın da maçı kazanabilecek çok önemli pozisyonları vardı. Önce şunu söyleyelim, iki takımın da bel bağladığı en önemli yıldızları sahada yoktu.
Mesela Beşiktaş'a bakalım, Quaresma bugünler için alındı. Ondan böylesine derbileri kurtarması beklenirken o ise Almeida'ya attırdığı gol dışında sahada yoktu. Buna karşılık son haftaların en kötüsü Simao, Beşiktaş'ta dün gece en iyilerden biriydi. F.Bahçe'de ise Gökhan Gönül'den çok şey beklenirken belli ki sakatlık onu çok geriye götürmüş. Üstelik iki takım da adeta santrforsuz oynadılar. Ne Mustafa Pektemek ne de Bienvenu, takımlarının golcüleri değil.
Maça bakıyoruz; Beşiktaş iyi başladı, sonra da F.Bahçe dengeledi. Beşiktaş'ın iyi başladığı dakikalarda da Simao son yılların en güzel golünü attı. Böylesine bir şutu futbol sahalarımızda kolay kolay görebileceğimizi tahmin etmiyorum. F.Bahçe klasik şablonuyla oyunu dengeledi. Orta sahada bol pas yaptı. Ama ne yazık ki Bienvenu, tamamen etkisizdi. Beşiktaş ilk yarıyı önde bitirdi. Ama ikinci yarı maçta çok şeyler değişti. Hem sahanın hem de F.Bahçe'nin belki de en iyisi Caner için söylenecek çok şey var. Zaman zaman organizatörlüğe soyundu. Adam kovaladı, şut çekti. İşte bu şutlardan birinde de dönen topu Alex tamamlayınca F.Bahçe beraberliği buldu. Maça baktığımızda Quaresma'nın yaptığı tek olumlu hareket sonradan oyuna giren Almeida'ya attırdığı kafa golü.

FIRAT AYDINUS ÇOK İYİ YÖNETTİ
Kaleci Cenk'e gelince maç boyu çok iyi oynadı ama F.Bahçe'nin bereberlik golünde yaptırdığı baraj hatalıydı. Geriden gelen F.Bahçe aslında oyunun son saniyesinde maçı alıp evine dönebilirdi. Özer gibi vuruş tekniği çok iyi olan bir oyuncunun son saniyelerdeki kötü vuruşu inanılır gibi değildi.
Gelelim hakem Aydınsus'a; bir iki ufak hatası dışında her yönden çok iyi maç yönetti. Gerek Beşiktaş'ın gerekse F.Bahçe'nin ofsayt diye iptal edilen gollerinde doğru karar verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA