Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Muhteşem Galatasaray

Dün gece şampiyon belli olmadı ama Türkiye'nin en iyi takımı belli oldu. Dünkü futbola baktığımızda Türkiye'nin en iyi takımı kim ne derse desin Galatasaray. Maçı kaybetseler de kazansalar da aynı görüşü savunuyorum. Dün bakmayın maçın 2-2 bittiğine. Fenerbahçe maçın başında derbiler tarihinin en iyi, en muhteşem gollerini attı. Fenerbahçe'nin koskoca maçta yaptığı sadece bu. Geriye kalan yaklaşık 70 dakika top oynayan, rakibini sürklase eden, pozisyonlar bulan ama atamayan Galatasaray oldu. Derbiler tarihinin olağanüstü gollerini izledik. Önce Sow'un vuruşundan bahsedelim. Önce herkes top dışarı çıkacak sandı, Ziegler inatla topu takip etti, ortasını yaptı ve Sow da harika bir röveşata ile Fenerbahçe'yi maçın başında öne geçirdi. Galatasaray ne oluyoruz derken ikinci gol geldi. Bu sefer Alex 25 metreden 90'a öyle bir vurdu ki tek Muslera değil iki tane Muslera olsa topu kurtaramazdı. Maçın hemen başında Kadıköy'de Fenerbahçe'nin 2-0 öne geçmesi korkunç bir sonuç. İkinci golden sonra hemen herkes tarihi fark yine mi geliyor diye düşünmeye başlamıştı ki, bu sadece düşüncede kaldı. İşte bu dakikadan sonra sahada tek bir takım vardı; o da Galatasaray. Önce Elmander'le golü buldular. Hemen arkasından da Necati'nin kafası gol olsa Galatasaray maçı inanın alır giderdi.

EMRE ATILMALIYDI
İkinci yarı Fenerbahçe çok mahkum oynadı. İleride topu tutamadı, topu ileriye taşıyamadı ve defansif olarak da çok pozisyon verdi. Elmander hem attığı gol hem de Hakan Balta'ya yaptığı asistle belki de şampiyonlukta çok önemli bir rol üstlenmiş olacak. Bütün bunlara rağmen Galatasaray dün gece hem şampiyonluğunu ilan edebilir hem de Kadıköy'de 2-0'dan gelip maçı kazanan takım olabilirdi. Ama 94. dakikada top bu sefer direkten döndü.
Sonuç olarak Galatasaray şampiyonluk yarışında çok önemli bir avantajla yoluna devam ediyor. Hakem Bülent Yıldırım'a kimse kızmasın. Hatalar yaptı ama maç çok zordu. Mesela son dakikada Emre Belözoğlu'nu oyundan atması gerekirdi ama atamadı. Bazı faulleri yanlış çaldı, bazı kartları görmezden geldi. Tüm bunlara rağmen Bülent Yıldırım'a kötü yönetti diyemem.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA