Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGELSİZ EKONOMİ CEMALETTİN GÜRSOY

Maliye'nin Özür Milâdı: 1 Ekim 2008

Sezar'ın hakkı Sezar'a. hükümet, özürlü yurttaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için birçok düzenleme yaptı. Tekrar teşekkür ediyoruz.
Bize ulaşan her özürlü, yanlış uygulamalardan bunalmış dert yanıyor... Biz de zor yaşamı daha da zorlaştıran uygulamaları görünce bu kez Maliye'ye sitem ediyoruz. Çünkü Maliye tam 1 milyon 280 kişiye "Sakat değilsin" diyerek, tek kolu, tek ayağı olmayana sağlam raporu veriyor! Şaşırdınız değil mi? Şaşırmayın! Burası Türkiye, olur...
Aynı Maliye 1 Ekim 2008'de "Özürlü Miladı!" başlattı. 2008'den önce işe başlayanlardan vergi muafiyet belgesi istiyor, sonrasından istemiyor. Yani Maliye'ye göre öncekiler sağlam, sonrakiler sakat. Özürlüyü ikiye bölen bu uygulamayı hukuk adamlarına sorduk.
Engelli Hakları Derneği Hukuk Kurulu Başkanı Av. Turgay Özcan, "Her çıkan yeni yasa, önceki mevzuat hükümlerini geçersiz kılar. Öyle Ali'ye göre farklı, Veli'ye göre farklı uygulama olmaz. Ancak daha önce kazanılan haklar hukuken geçerlidir. Dolayısıyla Maliye'nin uygulaması yasaya aykırı."
Özcan'a göre hukuku guguk eden Maliye'ye mağdurlar adına soralım:
2008'den önce işe başlayan özürlünün kafasına meteor taşı mı düştü? Yasanın yürürlüge girdiği tarihten önce işe başlayanlar sağlam mıydı? Yoksa vergide bir sakatlık mı yaptılar? Günahları neydi de yasayla ikiye bölündüler? Bu kişiler sahtekâr mı? Ameliyat için masasına yattığımız tüm doktorlar dümenbaz mı? Rapor oranlarını hastayı bile görmeden bir çırpıda buduyorsunuz?
Özürlüye, hastane ve Ankara arasında maraton koşturanlara diyoruz ki, "Hastanelerde her hafta toplanan sağlık kuruluna bir memur yollayın. Heyete giren kişiyi gören bu memur onayı verip çileyi bitirsin. Yoksa, emeklilik için vergi muafiyet belgesi alabilmek uğruna hastane hastane rapor peşinde koşan sakat, iyice sakata gelecek. Haberiniz ola...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA