Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

Galatasaray'ın çehresi değişir!

Misimovic ve Insua transferleriyle alternatifli bir kadro oluşturuldu. Ama her şeyden önemlisi Rijkaard da artık 4-3-3'ten vazgeçip, 4-2-3-1'e dönecektir

Galatasaray için Eskişehirspor maçı çok kritik bir maçtı. Zaten ummadığı şekilde Avrupa kupalarından elendi. Ligde de ikide sıfır yaptı. Bu maç ne Rijkaard'ın maçı, ne taktik maçıydı. Oyuncuların en üst düzeyde konsantre olup kendi geleceklerini de tayin edeceği bir maçtı. Zaten dolu dolu da iyi oynamadılar.
Ama gol sevinçlerinde gördüğümüz gibi müthiş konsantrasyon içerisindeydiler. Oyunun sonuna kadar hiç mücadeleyi bırakmadılar. Kaldı ki Eskişehir takımı bu ligin diri takımlarından ve zor deplasmanlarından biri.
Maçın hemen başında gelen skor avantajı, hemen akabinde de 2-3 tane son paslardaki hatalardan kaça pozisyon takımı nefeslendirecekken, ilk yarının sonuna doğru yedikleri gol, Eskişehir'i de oyuna ortak etti. İlk yarıda Eskişehir daha iyi oynarken, ikinci yarının başında konsantrasyon ve mücadeleye iyi oyunu da ekledi Galatasaray.
Rijkaard bu devre başında sağa Aydın'ı koyup Elano'yu çıkardı ve Barış'ı orta sahaya çekti. Daha fazla kanatlara gitme şansı oldu takımın. Dönen topları da almaya çalıştılar. Tek tehlike kontra tehlikesiydi. O da Batuhan ağır oyuncu olduğu için ve hazır da olmadığı için ne top kalabildi Galatasaray yarı alanında ne de Eskişehir kontra yapabildi.
Bu da Galatasaray'ın hakimiyetiyle geçmesini sağladı oyunun. Sonuçta 3-1 gibi net bir skorla kazanmak takımı nefeslendirdi. Şimdi Misimovic ve Insua'yı alılar. Çağlar hazır olmasa da bol alternatifli bir savunma kurgusu oluştu.

TAKTİK DEĞİŞİKLİĞE GİDECEK
Ama her şeyden önemlisi Rijkaard artık TAKTİK DEĞİŞİKLİĞE gidecektir.
4-3-3'ü Misimovic'le zor oynarsın. Çok büyük ihtimalle 4-2-3-1'e dönüp iki orta sahanın önünde Kewell- Arda-Misimovic üçlüsünü kullanacak. En uçta da Baros'u.
Eğer problem olursa bazı oyuncularda Elano'yu da kullanabilir o bölgede. Kewell'ın da çabuk düzelmesiyle, çok iyi bir kadro oluşturuldu. Ben Galatasaray'ın önünün açık olduğunu düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA