Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

G.Saray için en iyisi Fatih Terim

"Bu benim samimi ve gerçek düşüncem... Takıma bir elin değmesi gerek. Bu el de, güçlü parmaklar da, vücut dili de, Fatih Terim'de var."

Fenerbahçe'de kanatlarda Dia-Stoch, ön liberosuz orta saha gibi önemli değişiklikler yaşanıyor. Bu tabloyu nasıl yorumlamak gerek?
Değişiklikler temmuzda başladı. Açıkçası ben 15 Eylül'den sonra bir çıkış bekliyordum. Bu çıkış kontrollü ve yavaş yavaş oldu. Hep sistemden bahsedilir. Aykut Kocaman, taktiksel sistemle uğraşmadı. "İşe konsantre olan, profesyonel oyuncularla yola devam edeceğim" mesajını sürekli veriyordu; en kötü günlerde dahi... Üst üste kazanılan üçüncü maç sonrası Konya'da verdiği demeç de bu doğrultuda. Yani mental değişikliği hedeflemişti sezon başında. Bu yavaş yavaş oturuyor. Bu mental değişikliği, takımı fizik gücüne kadar çok faktörü olumlu etkiliyor. Mental değişiklik içinde çok şey var. Biri de fizik, iyi antrenman yapmak. Gözüken o ki, bireysel anlamda takım da fizik olarak üstüne koyarak gidiyor. Fiziği düzelttiğiniz zaman sezon başındaki gibi taktiksel zaaflar da ortadan kalkıyor. Yoksa PAOK rövanşındaki sistemle bugünkü sistem aynı.

Bu mental değişiklikle geçen sezonki gibi seri galibiyet-kötü gidiş-seri galibiyet iniş-çıkışının da önüne geçmek hedefler arasında herhalde?
Burada asıl hedef tabii geçtiğimiz yıllardan gelen uç iniş-çıkışları önlemek. Neydi bunlar? Sekizde sekiz kazanıp, 15 maç kötü gitmek, sonra 7 maç kazanmak... Fenerbahçe ciddi bir değişim içinde. Sindire sindire, yavaş yavaş bir değişim hem kadro hem mental anlamda yaşanıyor. Tabii ki, birkaç maç kaybedebileceği günler olacak. Ama geçmişteki gibi uzun süre olmaması için yapılan çalışmalar bunlar.

Derbiyi bugünden nasıl görüyorsunuz?
Klasik sözler vardır; "Derbinin sonucu belli olmaz" diye. Ama gerçekleri de göz ardı etmemek lazım. Fenerbahçe moral olarak da, kadro olarak da şu anda derbiye hazır gözüküyor. Alex'in oynama ihtimali olduğu için bunu söylüyorum. Galatasaraylı oyuncuların son kaybedilen ve kötü oynanan maçtan sonra mikrofonların karşısında tamamen Fenerbahçe maçına odaklandıklarını gördük. Çok doğal. Oyuncular haklı. Şu anda teknik direktör krizi yaşanırken oyuncular için bir Fenerbahçe maçı büyük şanstır. Yönetim, teknik direktör ve oyuncular, bir futbol takımında önemli olan üç unsur da kötü sezon geçirmekte. Ama oyuncular geçmiş 7-8 haftayı unutturmak için bu maça geçmiş yıllardan daha da farklı, yüksek konsantrasyonla hazırlanacaklardır. Muhtemelen hep beraber toplantı yapıp bu maçı en azından kendileri adına af maçı olacağını konuşup, o şekilde düşüneceklerdir.

POLAT VE YÖNETİMİNİN ZOR KARARI

Sizce Galatasaray derbiye hangi teknik direktörle çıkmalı?
Bunun kararını bizim önermemiz veya düşüncemizi söylememiz çok sağlıklı olmaz. Burada Başkan Adnan Polat ve yönetiminin alacağı çok hassas bir karar var.
A) Fenerbahçe maçına Rijkaard ile çıkıp, onunla uzun süre çalışma şansını bir kez daha denemek, ki kazanırsa gitmez artık.
B) Böylesine kritik bir maç öncesi Kadıköy'e bir kan değişikliğiyle gidip takımı motive etmek.
Planın içinde şu da olabilir: "Bu maça oyuncular zaten bir şekilde hazırlanır. Teknik direktör konusunda çok da acele etmeyelim."
Böylece bir tane daha mermi kullanabilirler gelecek haftaya. Ben kendi adıma fikrimi söylüyorum. Benim şu anda gerçek düşüncem samimice şu: Galatasaray için en uygun isim Fatih Terim'dir. Camiayı çok iyi tanıyor, taraftarı da... Galatasaray'a bir elin değmesi lazım. Bu el de, en güçlü parmaklar da, vücut dili de Fatih Terim'de var. Sadece taraftarın isteği anlamında değil bu söylediklerim çünkü konuştuğumuz isim Fatih Terim. Can katar diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA