Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YAVUZ DONAT

Zonguldak köyleri

Köksal Toptan, seçim bölgesi Zonguldak'ta. İ l çeleri, beldeleri dolaşıyor. Köy muhtarlarıyla toplantılar yapıyor.
Dün sabah sorduk:
- Zonguldak köylerinin hali?
- Muhtarları dinlemeniz lazım... Kimi yol istiyor, kimi su... Ereğli gibi sanayileşmiş, milli geliri yüksek bir ilçemizin bile susuz, yolsuz köyleri var... Kimse de eline silahı alıp, dağa çıkmıyor.

***
Köksal Toptan:
- 1990'lı yıllarda terörün arkasında "zoraki bir destek"
vardı... PKK, halkı tehdit ediyordu: "Ya canını, ya malını... Ya bizimle birlikte olur hayatta kalırsın, ya devletle birlikte olursun, seni öldürürüz."
Toptan'a "ya şimdi" diye sorduk. Yanıtı "ilginç."

***
- Bazı belediye başkanlarının tavrı dikkat çekici... Örneğin, Başbakan'ın toplantısına adam göndermiyorlar... Yani bir miktar "gönüllü destek" söz konusu... Buna dikkat edilmesi gerek.

***
"Askerin
yetki talebi" konusu açtık.
Toptan "1980 yılını" anlattı:
- Hükümetteydik... Asker, terörü önlemek için yeni yetkiler istedi... "Elim, kolum bağlı" dedi... Bazı kanunları çıkardık... Ama belki de geç kalınmıştı.
- Ya bugün?
- Hükümetin bu konuda çalışması var... Meclis açılınca gereken yasayı çıkarırız.
Sohbetin sonunda Köksal Toptan "yazımızın başındaki" konuya yine girdi.
- Terörü sadece ekonomik, sosyal gelişmemişliğe bağlamak yanıltıcı olur... Terörün arkasındaki siyasi hedef gözden kaçırılırsa, olaya yanlış teşhis konulur... Tedavisinde de hata yapılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA