Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

'Susuz Yaz' 45 yıl sonra Cannes'da

Metin Erksan'ın 45 yıl önce çektiği ünlü filmi "Susuz Yaz," Cannes Film Festivali'nde özel bir gösteride seyirciye sunuldu. Tanınmış yönetmen Martin Scorcese'nin kurduğu Dünya Sinema Vakfı tarafından Fatih Akın'ın önerisiyle seçilen film, İtalyan Sinematex'inin iki uzmanı tarafından baştan sona yenilenmişti. Vakfın en eski üyelerinden olan Fatih Akın filmi sunarken "Beni çok etkilemiş, sinema yapmama neden olmuş filmlerden biridir. Üstelik daha o zamandan günümüze büyük önem kazanan su ve susuzluk sorunlarına da dikkat çekmiştir" dedi.

AKIN'A DEVAM
Gösterim, yapımcı ve baş oyuncu Ulvi Doğan'la bu filmle sinemaya adımını atan Hülya Koçyiğit'i de ilk kez bir araya getirdi. Çok şık bir giysiyle törene katılan Koçyiğit, 45 yıl önceki halini görmekten son derece heyecanlı olduğunu belirtti. Son dakikaya kadar gelmesi beklenen, ancak gelmeyen Metin Erksan ise yolladığı bir telgrafta şöyle dedi: "40 yıldır karanlıkların içinde kaybolmuş olan filmimin yeniden hayat bulmasından çok mutlu oldum. Martin Scorcese ve Fatih Akın'a özellikle teşekkür eder ve hepinize sevgilerimi sunarım." Film 1964 yılında Berlin'de Altın Ayı almış, daha sonra yapımcısı Ulvi Doğan tarafından seks sahneleri eklenerek Avrupa ve Amerika'da gösterime sokulmuştu. Vakfın yine Fatih Akın'ın önerisiyle önümüzdeki yıllarda başka Türk sineması klasiklerini de restore ettirmesi bekleniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA