Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Mr. Edelman'ın yanlış seçimi...

Türk milleti Amerikan milletini sever. Sevmeseydi gözünü kırpmadan sevgili çocuklarını Amerika'nın yardımına Kore'ye, Afganistan'a, Somali'ye gönderip oralarda şehit olmalarını kalbi ağlayarak kabul etmezdi. Eğer sevmeseydi bugün Amerika'da okuyan yabancı öğrencilerin çoğu Türk öğrenciler olmazdı.
Bir büyükelçinin bulunduğu ülkenin tarihini ve halkının karakterini iyi bilmesi gerekir. Eğer bilmiyorsa ilişkileri düzeltmek yerine zarar verir. Bilmeniz gerekir Türk milleti uzun tarihi boyunca bir gün bile esir olmamış, bir sömürge haline gelmemiştir.
Bize tepeden bakışınızı, sömürge valisi gibi emir verişinizi sadece Amerikan halkına olan saygımızdan bugünlük hoş görüyoruz, ama Amerikan hükümetine de sizin gibi bir elçi gönderdiği için sitem ediyoruz. Türkün dostluğu önemlidir. Çünkü Türk dostluğa vefalıdır.
Mr. Edelman lütfen onu kırmayın...
FAHRİYE YAŞAR - İZMİR

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA