Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK DURBAŞ

Türk Telekom'dan açıklama...

SABAH Posta Kutusu'nda 14 Nisan 2005'te yayınlanan "Yükselen telefon ücreti" başlıklı okur mektubu tarafımızdan incelenmiştir.
Söz konusu mektupta dile getirilen konular, son zamanlarda elektronik posta yoluyla da dolaşmaktadır. Öncelikle, okur mektubunda dikkatten kaçtığına inandığımız bir olguyu düzeltmemiz gerekmektedir: Yazıda, rakamlar YTL cinsinden verilmiştir. Söz konusu yazıdaki tüm rakamların TL cinsinden okunması gerektiği aşikardır.
Anılan mektupta, Türk Telekom sabit telefon kontör ücretinin 81.400 TL olduğu belirtilmiştir. Yanlış: Telekom'un 01.08.2004'te yürürlüğe giren yeni tarife sisteminde en çok kullanılan StandartHATT paketinde şehir içi görüşme ücreti her türlü vergi dahil dakika başına 72.000 TL'dir. Ayrıca her gün 20.00-08.00 ile pazar günleri tam gün % 50 indirimli tarife uygulanmakta olup bu zaman dilimlerinde görüşme ücreti 36.000 TL'ye düşmektedir.
Yine söz konusu okur mektubunda GSM şirketlerinin kendi aralarındaki konuşmalar için uygulanan en pahalı görüşme ücretinin 99.846 TL olduğu belirtilmektedir. Yanlış: Bu rakam GSM operatörlerimizden birinin en çok kullanılan tarife paketinde 265.000 TL'dir. Kendi hatları dışındaki görüşmelerde dakika ücreti olarak 297.521 TL olarak belirtilen ücret ise 600.000 TL'dir. Üstelik bu rakamlara ÖİV dahil değildir.
Okur mektubuna göre Telekom'un görüşme ücretlerine yüzde 18 KDV ile yüzde 15 ÖİV ilave edildiğinde ödenecek rakam iki katına çıkmaktadır. Yanlış: Yukarıda belirttiğimiz Türk Telekom tarifelerine % 15 ÖİV ve % 18 KDV "zaten" dahildir. Bu vergiler nedeniyle faturanın iki katına çıkması söz konusu olamaz.
Mükerrem ERKMEN (Telekom Medya İlişkileri Müdür V.) Ayşe AKTAŞ (Müşavir V.)

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA