Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Yeni hedef

Daha önce Paris'ten yazmış, İzmir EXPO 2020 sunumuyla ilgili gözlemlerimizi aktarmıştık.
Birkaç noktayı daha vurgulayalım.
EXPO 2020'de rakiplerimiz, Brezilya'nın Sao Paulo, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai, Rusya'nın Ekaterinburg, Tayland'ın Ayutthaya kentlerinin sunumlarını da Paris'te izledik.
Elbette hepsini ve öncelikle Sao Paulo ile Ekaterinburg'u çok ciddiye almak gerekli.
Ama Paris'te yapılan sunumların içinde, en çok dikkat çekeni, İzmir'in başarılı tanıtım filmiydi. OECD binası salonunda, film sonu güçlü, içtenlikli alkışlar ve program ardından yüzlere yansıyan sevimli görüntü, İzmir'in sunumunun çok etkili olduğunun ifadesiydi.
İzmir heyetinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu' nun kente dönüşü nedeniyle, bir burukluk vardı. Ama bu durum, kentin Paris'te öne çıkmasına engel oluşturmadı.
İzmir, EXPO 2020'nin ilk sınavından, yüzünün akıyla çıktı. Şimdi artık geleceğe bakılmalı.

İNCELİKLİ FAALİYET
İkinci sunum, 2012 Haziran ayında gerçekleştirilecek.
Bu sürede BIE üyelerine yönelik lobi çalışması, BIE üyesi ülkelerle delegeler aracılığı ile işbirliği projeleri geliştirme adımları atılması, incelikli bir diplomasi faaliyeti, Paris'teki elçilikler ve konsoloslar ile sıkı diyalog, aday ülkelerin sağlık bakanlarıyla iletişim, iki senelik stratejinin öncelikli temel anahtarlarını oluşturacak. EXPO örgütlenmesinin tamamlanması; yani yürütme kurulu başkanı ve uluslararası arenada etkili olabilecek özellikler taşıyan bir genel sekreter belirlenmesi ise süreci hızlandıracak önemli faktörlerden.
Bu da eminim önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.
Dün Paris sunumunu değerlendiren, İzmir'in başarılı valisi Cahit Kıraç, EXPO konusunda "İzmir'in en önemli rakibi, kendisidir." demiş. Önemli tespit.
Gerçekten de kentin önüne gelen bu çok iyi fırsatla ilgili, aslında en önemli rakip yine kendimiziz.
Sonuç: EXPO sürecini bugüne dek başarıyla yürüten, Paris'te kenti temsil eden iyi bir organizasyonu gerçekleştiren, başta İzmir Kalkınma Ajansı ekibi olmak üzere, yönlendirme kurulunun tüm üyelerini içtenlikle kutlamak isterim.
Çünkü iyi bir iş başardılar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA