Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Egeli Sabah'ın tam sayfaya yakın tasarladığı, pazartesi günleri yayınlanan, bazen salı günleri de devam eden 'Sabah Kahvesi' köşesi, dikkatle izlenen, artı değer üreten bir alan oldu.
Sabah Kahvesi'nde, her hafta Egeli Sabah yazı işleri ekibi ve görevli bir muhabir arkadaşımız ile Ege'den ya da İzmir'den bir konuğa ev sahipliği yapıyoruz. Biz soruyoruz, konuğumuz yanıtlıyor. Konu başlıklarımız belli, ama sorularımızı önceden belirlemiyoruz. Böylece hem sorulan sorular sahici hem de yanıtlar samimi oluyor.
Bu köşeyi planlarken, İzmir ve Ege Bölgesi'nde sözü olan herkes için, Sabah Kahvesi'nin 'serbest bir kürsü' olmasını tasarlamıştık. Tasarımımız kısa sürede tuttu. Sabah Kahvesi hem sevgili okurlarımız, hem de katılanlar için, çok sesli bir platform oldu.

GENÇ REKTÖR GÜDEN

Bu 'şeffaf', 'demokrat' platformdan, Ege'ye daha geniş bakabilirken, sorulara verilen yanıtlar ile farklı alanlarda bilgi sahibi oluyoruz.
Bazen bir haberin içinde kısaca değinebildiğimiz konular, detaylarıyla sevgili okurların gözleri önüne seriliyor. Yani 'serbest kürsümüz' tam arzu ettiğimiz gibi; kente, bölgeye katkı getiren; kamuoyunu önemli konularda daha ayrıntılı bilgilendiren bir işlev üstlendi.
Egeli Sabah yayınlandığı günden itibaren Sabah Kahvesi'nde, çok sayıda değerli isme ev sahipliği yaptık. Bu hafta ev sahipliği yaptığımız konuk ise İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden oldu.
Karşımızda, üniversitesinin çizgisini, yerinde projelerle, çok sağlam adımlarla geleceğe taşımak isteyen; genç, heyecanlı, kararlı bir bilim insanı bulduk. Güden'in 'olumlu portresini' siz sevgili okurlar ile paylaşırken; İzmir'in uzun süredir gündemi meşgul eden, bazen umutsuz bir viraja giren Teknokent hayalinin, sona ermemiş olmadığını öğrenmek bizleri mutlu etti. Çünkü Egeli Sabah ekibi olarak, uzun süredir gündemde kalan Teknopark ve Teknokent projesinin, İzmir'e ve Ege'ye katkı getireceğinin farkındayız.
Türkiye'nin en genç rektörleri arasında olan Güden'i ilgiyle dinledik. Enstitü çalışmaları ve Teknopark projesiyle ilgili, merak edilenleri sorduk. Rektör Mustafa Güden, projenin iki yıl içinde hayata geçeceğini vurguladı. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nün Urla'daki kampus alanında, 10 bin dönümlük bir yeri Teknokent'e tahsis etme kararı aldıklarını belirtti. Bölgeye yatırımcı getirebilmek adına da, projenin önemli işlev üstleneceğini anlattı.

URLA'YA TEKNOPARK

Projenin detayları 8 Aralık'ta İzmir Kalkınma Ajansı'na sunulacak. Teknopark içinde, 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir İnovasyon Merkezi kurulacak. Güden'in heyecanı, bizleri çok olumlu etkiledi.
Urla'da dinamik, dünyadan farklı yatırımcıların katılımıyla bir Teknopark kurulması, sürdürülebilir kılınması, sürekli yenilenerek gelişmesi; İzmir'e Türkiye'nin önemli Ar-Ge merkezlerinden biri olma fırsatı verecek.
Genç rektör Güden'in gözleri ışıldayarak anlattıklarını, bu anlamda önemsedik. Detayları, muhabirimiz Fırat Soylu'nun kaleme aldığı Sabah Kahvesi'nde okuyabilirsiniz. Hepinize iyi haftalar diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA