Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Egeli Sabah, 9 Eylül 2011 tarihinde yayın hayatına başladı.
Siz sevgili okurlarımızın desteği, her zaman değerlendirdiğimiz, bizlere katkı getiren yapıcı eleştirileriniz, yanımızda hissettiğimiz sıcak ilginiz ile bugüne geldik. Tam 151. sayımızda, yine manşetimize taşıdığımız 'özel bir haber' ile karşınızdayız.
İlk çıkış günümüzden bu tarihe ulaşırken, aynı heyecanı ekip arkadaşlarımız ile paylaşıp 'yurttaş gazeteciliği' anlayışımız ışığında; sağduyulu, objektif yayıncılık ile gelişerek ilerliyoruz. Şeffaf, dürüst yayıncılık çizgisi izliyoruz. Mesleki dayanışmayı gözeten, İzmir'e, Ege'ye katkı verme gayretinde, yayıncılıkta artı değer üreten, etik ilkelere bağlı, habercilikte kişilik haklarına saygılı, sıcak haberi iletirken manipülasyona kapalı çizgideyiz.

GÜÇ ALIYORUZ
İddiamızı yansıtırken, aynı zamanda mütevazı sahicilik taşıma derdindeyiz.
Gazetemizin genelde her köşesini, meslek refleksi, sizlere iyi gazetecilik sunabilmek kaygısı ile inşa ettik. Gelen çok olumlu tepkilerden, yaptığımız işin doğru olduğunu görüyoruz.
Ekibimizin değerli üyelerini sevgiyle kucaklayarak, çizgimizden örnekler vereyim.
Egeli Sabah'ın kollektif yazıişleri markası 'Sabah Kahvesi', sevgili muhabirlerimizin katkılarıyla, çarpıcı konukların sorulara verdikleri yanıtlarla, etkisini artırarak sürdürüyor. Bu hafta konuğumuz İzmir Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu. Yapıcı eleştirileri, derinlikli bakışı, İzmir'i yönetenleri etkileyecek, kalkınma ajanslarının işleviyle ilgili saptamaları, düşündürecek.

SEMTLERİN TARİHİ

Usta gazeteci sevgili Berrin Tuncel Birer'in, Türk siyasetinin iz bırakan ismi rahmetli Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes ile yaptığı, önceki hafta sonu yayınladığımız nefis röportaj hala konuşuluyor. Tuncel'in dün yayınlanan Engin-Cevat Durak çiftiyle yaptığı röportajın da konuşulduğu gibi.
Editör yazarımız sevgili Duygu Yayman'ın kaleme aldığı, İzmir'i içeren "Semt Adlarında Gizlenen Tarih" başlıklı dizi yazının olumlu yankıları, hepimizi çok mutlu etti. Gazeteye bizzat gelerek paylaşılan 'dokunaklı okur duyguları'; diziye ilgi ve 'bizim semt yazılacak mı?' soruları güzeldi. Dizi "İzmir'in özgür çocuğu Karşıyaka" ile sürüyor. Editör yazarımız sevgili Füsun Çağlar'ın geçtiğimiz hafta İzmir Ticaret Odası Vakfı'ndaki gelişmeleri aktaran yazısı da, konuşulanlar arasında yerini aldı.
Yazıları ilgiyle takip edilen sevgili Hüsnü Birman da, köşesinde aynı diziye aldığı tepkileri yansıttı.
Meslektaşımız sevgili Özgür Kaynar, yazıları ile sayfalarımıza güzellik, sıcaklık getirdi. Değerli yazarlarımız tarihçi Fikret Yılmaz Ayten Dirier, Adnan Gülerman, Mahmut Tolon ufuk açıcı, nitelikli yazılarıyla bize katkı sağlıyor.

OKUNAN GAZETE

Değerli ağabeyimiz Talat Kırcan, yayın danışmanlığı ve usta işi yazılarıyla gazetemizin olgun rengi.
Sevgili "Yurttaş Hülyamız" yine formda.
Önümüzdeki yıl gazetecilikte tam 40. yılı dolduracak, usta gazeteci, yazı işleri müdürümüz sevgili Engin Uğur Ağır ve aynı görevi paylaşan sevgili Gökmen Küçüktaşdemir'in "İzlenim" yazıları tiryakilik yaratıyor.
Sevgili İlker Çoban yönetimindeki çalışkan haber merkezimizin ürettikleriyle, sevgili Tamer Sanverir yönetimindeki görsel ekibimizin estetik düzeyi buluşunca; 'okunan ve okutulan' gazete ortaya çıkıyor.
Sevgili Ahmet Uzan'ın derlediği 'Futbol Platformu', sevgili Bülent Buda, sevgili Lebip Timor gibi iyi yorumcuların katkılarıyla 'marka' oldu. Platformun kahkahalı üyesi, usta isim sevgili Ertuğrul Aytaç ağabeyimiz, ayrıca 'Ege Fermanı' ile Manisa ve çevresinin nabzını iyi yansıtıyor. Sevgili Fecir Alptekin, hayatın farklı güzelliklerini bir aynadan yansıtıyor yazılarında. Gazetenin genç rengi sevgili Berrin Güloğlu da, yazı ve aktüel röportajları ile yeteneklerini paylaşıyor okurla.

SAĞLIĞIMIZ İÇİN

Uşak'tan Muğla'ya uzanan, Ege Bölgesi'nden yaptığımız çarpıcı haberlerimizle, bölgeye mercek tutuyoruz. Önümüzdeki günlerde, bölgede daha etkin olacağız. Birinci sayfamızda dün anonslamaya başladığımız dizi yazıyı da çok ilgiyle okuyacaksınız. Amacımız her gün, daha iyisini yapabilmek. Hep birlikte. Egeli Sabah'ın birbirinden değerli çalışanları ve tüm değerli yazarlarımızın, siz sevgili okurlarımızın katkılarıyla. Hiç yitirmeyeceğimiz, her zaman genç kalacak, gazetecilik heyecanımızla.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA