Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

EXPO izlenimi

Dün değerli meslektaşlarımızla birlikte, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi tarafından düzenlenen sohbet toplantısına katıldık. EXPO sürecini, Egeli Sabah olarak, tüm meslektaşlarımızla birlikte, çok önemsiyoruz.
İzmir'in EXPO 2020'yi kazanmasının değerine yürekten inandığımız ölçüde, kentin özellikle bu etkinliği düzenleyebilecek evrensel standartlara kavuşması, hepimiz için çok önem taşıyor.
Bu noktanın EXPO'nun kendisi kadar önemli olduğunun farkındayız.
Bugüne dek, bu doğrultuda çok sayıda yayın, röportaj, haber örneklerini paylaştık.

ÖZEN GÖSTERDİK
Hepsinde amacımız, İzmir'in önünü açacak EXPO süreciyle ilgili, kentin ortak aklına dikkat çekmek, bütünlüklü bir tablonun oluşmasına katkı getirecek noktada, olumluluklara teşvik eden bir yerde durabilmekti. Bu nedenle, EXPO sürecinde yaptığımız habercilik örneklerinde de, herkesin ortak noktada buluşabileceği, ortak doğruların öne çıkabileceği bir zeminin oluşmasına çok özen gösterdik.
EXPO'ya inanan tüm meslektaşlarımızın aynı özeni gösterdiğini biliyoruz. Bu süreç içinde, dünkü toplantıdan yansıyanlar da, EXPO inancımızı, bir kez daha güçlü bir şekilde pekiştirdi.
İzmir Valisi Cahit Kıraç başkanlığındaki Yönlendirme Kurulu ve değerli üyelerinin, Mahmut Özgener başkanlığındaki Yürütme Komitesi ve değerli üyelerinin, konuya hakimiyetlerini derinleştirerek, EXPO sürecinde sağlam, sağduyulu, ortak bir söylemin öne çıktığı çizgide, bütünlüklü yürümeye başladıklarını görüyoruz.
Bu her açıdan çok sevindirici tablo.
Toplantının detaylarını zaten haberimizde okuyacaksınız.

GEÇMİŞTEN DERS

EXPO Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, etkinliğin yol haritasını ana hatlarıyla paylaştığı toplantıda; çok güven veren, kararlı, ortak aklı savunan, övgüye değer, mütevazı bir duruş sergiledi.
Yürütme Komitesi Başkan Vekili Ender Yorgancılar'ın tamamlayıcı, tecrübe içeren, birleştirici konuşması, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Yürütme Komitesi üyeliğini üstlenen eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'ın yaklaşımları, konuya katkı verir nitelikteydi.
Kanımca İzmir, geçmiş süreçten çok iyi bir ders alarak, geleceğe yönelik dersini çok iyi çalışmış durumda ve doğru bir yolda yürüyor. İzmir'in bu anlayış ile EXPO 2020'yi kazanacağına, kendisine ciddi yeni bir yol açacağına inanıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA