Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Akhisar'ın sırrı

Anlamı en göreceli sözcüklerden biri kanımca 'başarıdır.'
Çünkü bazen 'başarı' gibi görülen durumlar, 'başarısızlığı' da ifade edebilir.
Her cepheden ayrı anlamlandırılır başarı kavramı.
Örneğin bir zamanların ünlü bir psikoloğu olan William James, başarının tarifini tek kelime ile yapması istendiğinde şöyle cevap vermiş:
"Çok zor bir şey, fakat madem ki ısrar ediyorsunuz söyleyeyim: Cesaret!.." Bir dönemin ünlü yazarı, aynı zamanda politikacı olan Benjamin Disraeli ise aynı soruya tek kelime ile şu cevabı vermiş: "İstemek."
Emerson
'un başarı tarifi ise şöyle:
"Yüksek bir amaca bağlanın."
Kanımca koca İzmir'in hala Süper Lig'de takımı bulunmazken, 160 bin nüfuslu Akhisar'ın bu lige çıkmasının altında, başarının yukarıdaki bütün tarifleri var.
Küçük bütçeli bir takımın bu yükselişinde, büyük bir dayanışma örneği var.
İnanç var. Cesaret var. Yüksek bir amaca bağlanma var. En önemlisi, 'istek' var.

MÜKEMMEL HARMANLAMA

Akhisar'ın genç hocası, efendiliğiyle tanınan, Galatasaray'ın altın kadrosunun en başarılı isimlerinden Hamza Hamzaoğlu'nun; çalışkanlığı, liderliği, bilgisi, takımı bu güzel noktaya taşıyan önemli etkenlerden. Hamzaoğlu, deneyimli isimlerle, futbolda 'çömez' sayılabilecek isimleri mükemmel harmanladı. Takımda 'gençlik' ile 'tecrübeyi' bütünleştirdi.
Akhisar'ın genç, çalışkan Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Belediyespor'u sürekli motive etti. Akhisar'da futbol dayanışmasını yarattı. Bu mucizede onun da payı büyük.
Kulüp Başkanı Hüseyin Eryüksel, önderliğiyle çok önemli işlev üstlendi.
Akhisarlı işadamları, takımlarını hiç yalnız bırakmadılar.
Ve en önemlisi Emrah Eren'den Oğuz Dağlaroğlu'na kadar tüm futbolcular, inandılar, çok çalıştılar, ortaya uyumlu bir şekilde hareket eden, hırslı, ama estetik bir takım çıktı.
Akhisar, bu sezonun mucizesidir. Ayakta alkışlanacak, yürekten kutlanacak bir mucize. Akhisar, Ege'nin gururu oldu. Bu gururu büyütmek, paylaşmak, çok güzel.
Ben Akhisar Belediyespor'un, Süper Lig'de de bir 'asansör' takım olmayacağına, kalıcılığı yakalayacağına, yeni başarılara yelken açacağına inanıyorum.
Küçük bir bütçeyi çok iyi yöneten Akhisar mucizesi gösterdi ki; futbolda her şey para değildir. Bazen parayla kirlenebilen futbol, Akhisar gibi bir örnekle, pırıl pırıl bir güzelliğe kavuştu. Ayrıca başarıyı tarif ederken, Zig Ziglar'ın sözlerini atlamamak gerekli:
"Problemlerinizin üzerinde kuluçkaya yatarsanız, mükemmel civcivleriniz olur."
Ne bileyim Süper Lig'e hasret İzmir ve bu yıl düşüş yaşayan Manisa da, belki problemlerinin üzerinde kuluçkaya yatar da, yeniden üste çıkmayı başarırlar.
Dileriz öyle olur.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA