Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Alaçatı notları

Sabah Kahvesi'nin bu haftaki konuğu, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç oldu. Şurası gerçek ki Alaçatı; son 10 yılda övgüye değer girişimlerle, ciddi 'marka' haline gelmeyi başardı. İncelenmesi gereken Alaçatı başarısında; çok sayıda insanın olduğu gibi; Muhittin Dalgıç'ın korumacı yaklaşımının, vizyonunun, önemli, öncü payı oldu. Beldede ilk dönüşüm tohumlarını atarak, rahmetli Leyla Figen gibi değerli isimlerin katkı koyduğu Alaçatı'daki bu değişim, esas olarak Dalgıç'ın 2004 yılında belediye başkanı seçilmesinden sonra hızla kurumsallaştı. Alaçatı'nın bu markalaşma ve geleceğini kurgulama rüzgarında, Muhittin Dalgıç çok sevildiği kadar, Alaçatı'da yaşayanlar tarafından, sezon başlarında tatlı tatlı eleştiriliyor da.

"NE OLACAK BU YOLLAR!"
Bu eleştiriler 'alt yapı çalışmaları' ve 'yollar' üzerinde yoğunlaşıyor. Dalgıç, eleştirileri saygıyla karşılıyor, ama haklı olarak "Alaçatı'da çok hızlı yaşanan değişim"de, özellikle ihale süreçlerinin uzun olmasının, değişen Alaçatı'nın ihtiyaçlarıyla çeliştiğini, belediyenin ise sonunda tüm altyapı çalışmalarını, yenilikleriyle tamamladığını vurguluyor. Aksaklıkların en kısa zamanda giderildiğini söylüyor. Dalgıç, dönüşümde geleceğe yönelik yapılanan Alaçatı'da yaşayanların da, ortak akıl ile belediyeye katkı vermeleri gerektiğini belirtiyor. Muhittin Dalgıç'ın hayalini kurduğu Alaçatı'da ise bu sorunlar zaten çoktan çözülmüş olacak.

ÜNİVERSİTELİ ALAÇATI
Dalgıç'ın hayallerinde, bu sorunların hiç olmadığı, golf sahalarının bulunduğu, plajlarıyla öne çıkan, yel değirmenleri dahil, tarihi değerlerini kullanan, evrensel düzeyde sosyal-kültürel-sanatsal aktivitelerin konuşulduğu, mutfağı ile dünyada parmakla gösterilen, merkezden tüm köşelerine aynı kalite ve yüksek estetik ile yayılmış, eski yapılarının hepsi restore edilmiş, tüm projeleri ve kanallarıyla Port projesi tamamlanmış, üniversiteli Alaçatı var. Dalgıç, ülkede markalaşan, Avrupa'nın dikkatini çeken Alaçatı'nın; 'mükemmel dünya markası' olması peşinde. Alaçatı, geleceği iyi şekillendirilirse, zaten bu yolda yürüyecek. Muhittin Dalgıç'ın, şu anki en önemli isteği ise Alaçatı'nın hazırlanan yeni 'büyükşehir' düzenlemelerinde 'ilçe' yapılması. Bu konuda görüşmelerini sürdürüyor. Dalgıç, "İlçe olunca işlerimiz daha kolay yürüyecek, avantaj sağlayacağız. Geleceği kazanacağız" diyor. Aynı konuyu, geçtiğimiz hafta İzmir Milletvekili, Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile de konuştuk. Bakan Yıldırım, İzmir'de Gümüldür, Ürkmez ve Özdere'nin ardından; Alaçatı ve Çandarlı'nın da ilçe olmak istediğini vurguluyor. Binali Yıldırım, hiçbir belde için karar vermediklerini belirtmişti. "Bu konuda fikri çalışma var. Şu anda herkesin şansı eşit." diyen Binali Yıldırım'ın bu sözleri, sanıyorum Alaçatı için çok önem taşıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA