Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Zor, oyunu bozdu!

Zor, oyunu bozar mı? Dün Kadıköy'de bozdu. Aykut Kocaman'ın çıkmazı, Fenerbahçe'nin açmazının sarı-lacivertli futbolculara yüklediği yük ve gerilim dün Beşiktaş'ın oyununu bozdu. Bu tablonun oluşmasına güvendiğim, adamlığına inandığım Cüneyt Çakır formsuzluğuyla katkı sağladı. Özellikle ilk yarıda ev sahibinin lehine olan çekingen görüntüsü Sevgili Çakır'ın klasına hiç yakışmadı. Quaresma'yı korkutma, Guti'yi sindirme, Nobre'yi durdurma adına Beşiktaş'ı doğradı ve sarı lacivertli futbolculara prim tanıdı. Beşiktaşlı futbolcular sezon başından bu yana içeride ve dışarıda şu ana kadar oynadıkları en iyi zemin olan Şükrü Saraçoğlu'nda futbol adına çok iyi şeyler ortaya koyabilirdi. Maça başlangıçları da bu yöndeydi. Yine önde, yine ofansif futbol! Birileri beraberliğin Beşiktaş için iyi bir sonuç olduğunu düşünebilir. Ben aynı fikirde değilim. Bu hazır Beşiktaş'ın bu şartlarda Fenerbahçe'yi yenememesi başarısızlıktır.

ÇILGIN SCHUSTER!
Bu sonuçta her zaman futbol felsefesini beğendiğim Çılgın Schuster'in payı da çok büyük. Kampa gerek duymayan, takımı maç sabahı tesislerde toplayan Schuster ezber bozarken, insanın sinirlerini de bozuyor! Değişime, Türk futbolunun Avrupalılaşmasına karşı değiliz ancak her geçişin bir zamanlamasının olduğu unutulmamalı.
Derbilerin stresini tecrübeli futbolcular kaldırır, çılgınca tercihler kaldırmaz. Rotasyon diye formda Üzülmez'i kesip genç İsmail'i solda başlatırsan üst üste yaptığı bariz toyluklara da katlanırsın! Daha acısı önde oynamak isteyen İsmail'in Q7'i nasıl bozduğunu kenardan acı acı izlemek zorunda kalırsın! Nihat'ın durgunluğu, Aurelio'nun şaşkınlığı kadar Beşiktaş'ın sakatlıklarla örülmüş şansızlığından da bahsetmek gerek. Niang'in beceriksizliklerini saymazsak top dün Fenerbahçe'yi çok sevdi. Belki futbolcuların hırsından, belki de Dia, Niang ve Emre'nin kalburüstü mücadelesinden! Eğer top birazda Beşiktaş'ı sevseydi, Fenerbahçe'nin saha içinde ve dışında büyük sıkıntılar yaşadığını herkes görebilirdi. Ama Schuster'in çılgınlıkları takımın var olan potansiyelini ve rakibin sorunlarını gölgeledi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA