Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Defans S.O.S. veriyor!

Beşiktaş çok iyi takım kurdu düşüncesinin arkasına sığınmak, siyah-beyazlı kulübe yapılacak en büyük kötülüklerden biridir. Futbolsever olarak, özellikle de medya olarak sürekli bardağın dolu tarafına bakarsak ideal olanı yakalamayız. Bu yüzden eleştiri takımların ve onları yönetenlerin en büyük ilacıdır.
Beşiktaş'ta Avusturya kampından bu yana uyarılara rağmen yeteri kadar üzerinde durulmayan bir handikap var. Siyah-beyazlı takımın defansı S.O.S. veriyor. Ancak güçlendirilmesi ve tedavi edilmesi gereken bu yapı iki faktör nedeniyle hep ihmal edildi.
Birincisi; Quaresma, Guti ve diğer transferlerle oluşturulan güçlü hücum hattının varlığı! Defans rakibe anormal pozisyonlar verirken, bu olumsuzluğu hep hücum oyuncuları perdeledi.
Q7 ve Guti sahneden çekilince tabir yerindeyse takke düştü kel göründü!

STOPER LAZIM
İkincisi; "Schuster oyunu ileride kuruyor. Bu yüzden defans açık veriyor?" söyleminin içinde barındırdığı eksiklik. Bu kısmen doğru. Ancak defans hataları sadece bununla açıklanırsa, dün ikinci golde olduğu gibi kornerlerden ve yan toplardan verilen pozisyonları nasıl açıklayacağız. Bu sıkıntılar bir alt lig ekibi Adana'dan futbolcu kiralayarak çözülmez. Devre arası sadece Sivok'a bel bağlamak bu sıkıntıları gidermez. Şimdiden iyi bir stoper için çalışmalara başlanmalı. Manisa maçında Schuster iki forvetli kanatsız bir takım sahaya sürdü. Antalya ve A.Gücü maçlarında bunu denemiş ve başarılı olmuştu. Bu sistemde sağ ve sol bekin oyuna çok çıkması gerekiyordu.

GUTİ VE QUARESMA DÖNMELİ!
Ancak Hikmet Karaman orta sahayı 5 dinamik oyuncusuyla kapatırken, kanatları da sürekli meşgul ederek 3-1'e kadar Beşiktaş'ın planını başarıyla bozdu. Uzun bir aradan sonra oynayan Fink uyum gösteremedi. Hakem Barış Şimşek de 54'te Tabata'ya 2. sarıdan kırmızı kart göstererek ve Beşiktaş'ın net bir penaltısını vermeyerek siyah-beyazlı futbolcuların hırsının ve emeğinin önüne geçti. Skora açıkça tesir etti. Son 15 dakika siyah-beyazlı futbolcuların arzusu "80 dakika neredeydiniz?" dedirtti. Beşiktaş'ın bir ay boyunca 3 kulvarda 3-4 günde bir maç oynayacağı düşünülürse Guti ve Quaresma'nın bir an önce dönmesinde fayda var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA