Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Gizli kahramanlar

HER maçın gizli kahramanları vardır. Bazen yaptıklarını iyi anlamak için çok dikkatli gözlerle bakmak gerekir. Beşiktaş-Ankaragücü maçının kahramanı siyah-beyazlı takım adına Necip Uysal'dı.. Tel Aviv maçında doğru hamleler yapmasına karşın temposuz görmüş "Sorunu mu var?" diye teknik kadroya sormuştum. Ayağındaki ciddi ağrılarla oynadığını öğrenince beklentilerim biraz makul seviyeye geldi. Necip'e dün gece bu gözle de baktım. Ancak yüreğindeki ateşin ağrılarını silip götürdüğünü dün gece gördüm. Oyunda kaldığı süre içinde sahanın en iyisiydi. Genç bir orta saha oyuncusundan beklenen her şeyi yaptı. Oyun bozdu, oyun kurdu. Müthiş temposuyla arkadaşlarına destek verdi.
57'de yerini Mustafa Pektemek'e bırakırken koşarak çıkmasa ağrıları azmış, ya da yorulmuş olabilir diye düşünebilirdim. Ancak Carvalhal'ın bu değişiklik kararını anlamakta iki nedenle zorlandım. Dün gece forvetin gerisinde üretkenlik göstermeyen Fernandes'i temposundan yararlanmak için geriye çekmiş olabilir. Ancak vasatın üstüne çıkmayan Aurelio'yu tutarken Necip'i çıkarmasını yadırgadım. İstekli ama uyumsuz, güçlü ama ağır Edu'nun yerine direk Mustafa'yı da pekala düşünebilirdi. Düşünmeliydi. O Mustafa, Veli oyuna girdikten ve Edu'nun yerine geçtikten sonra 3. golü attı.

BU TAKIMDA RUH VAR!

Tercihler bazen olumlu sonuçlar verir, bazen vermez. Gereksiz yere kalesini terk eden ve skoru 1-1'e getiren hatayı yapan Cenk'in tercihinin yanlış olması gibi..
Beşiktaş 3-1'lik galibiyeti bu değişiklikle almadı. Ancak Carvalhal'ın bir başka tercihiyle kazandı: Sidnei Da Silva Junior. Kabul edelim ki kimse son taktik idmanına kadar Sivok'un 18 dışına bırakılıp, Sidnei'nin 11'de başlayacağını bilmiyordu. Sidnei ilk maçında, iki golle hem takımını kurtardı, hem de Carvalhal'ın karizmasını!
Beşiktaş adına dün göz alıcı nokta 1-1'den sonra takımın kazanmak için müthiş karakter ortaya koymasıydı. Kaptan Quaresma, Simao ve Egemen bu noktada öne çıkan isimlerdi. Tribünde de taraftarın ilk kez bu kadar canlı ve net bir şekilde Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş'e sevgi gösterilerinde bulunup moral vermeleri galibiyet kadar anlamlıydı.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA