Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Guti'nin maçıydı

Süper Lig'de sıkıştırılan maçlar ve daraltılan zaman aralığı nedeniyle bütün takımlar yoğun bir maç trafiğinin içine girdi. Devam eden Avrupa maçları ve başlayacak Türkiye Kupası da cabası.. 7x24 futbol şimdiden bizleri germeye başladı ki futbolcuların, takımların bu tempoya dayanmaları hiç kolay değil. Kesin olan şu ki çok sakatlık olacak. Bu süreci en zararsız kadrosunu geniş tutan takımlar atlatacak.
Beşiktaş'ın çok geniş bir kadrosu var. Carvalhal'ın Stoke City maçını da düşünerek dün gece yaptığı köklü rotasyona rağmen sahadaki 11'in kalitesi bunun en önemli göstergesi. Cezalı Quaresma'yı, sakat Almeida, Bebe ve Ersan'ı kırgın Guti'yi de unutmayalım!
Ancak bol yıldız bulundurmanın, güçlü kadro kurmanın da sıkıntıları var. Guti örneğinde olduğu gibi. Kadro o kadar geniş ve alternatifli ki Guti'nin imtiyazı ortadan kalkıverdi. Carvalhal "Guti'yi kazanmak için uğraşmak yerine diğer yıldızlara yatırım yaparım" düşüncesinde. Fakat başarının anahtarı da burada gizli! Yıldızları bir araya toplamak kadar onları birbirine tokuşturmadan, kırmadan aynı takımda yarıştırmak önemli. Yönetim ve Carvalhal, Guti'yi bir şekilde kazanmalı, kazanmak için de değişen şartları anlatmalı.

KOŞTULAR AMA KOŞTURMADILAR
Beşiktaş'ın Antalya maçındaki 11'ini rotasyonunda gerekliliğini düşünerek beğendim.
75 dakika çok koşan, iyi mücadele eden bir takım vardı. Özellikle İbrahim, Egemen, Ernst ve Necip'in temposu çok iyiydi. Son maçlara bakıldığında en çok koşan 11 sahadaydı.
Beşiktaş'ın bu tempoyla, bu coşkuyla maçı farklı kazanabilirdi. Ancak Beşiktaş'ın 3 önemli eksiği göze çarptı. 1-Kendileri koşarken, rakibi bozarken topu koşturmayı unuttular. Son 15 dakika bu yüzden yoruldular. Ve pozisyon verdiler.
2-İlerde topu tutup oyunu rakip sahaya yıkamadılar. Guti bu maçta mutlaka olmalıydı.
3- 4-5 tane net pozisyonu bulmalarına rağmen bunları değerlendiremediler. Özetle çok koştular, topu az koşturdular.
Çok pozisyona girip, penaltıya sığındılar. Stoke City maçına Carvalhal'ın fizik gücü yüksek olan bu takım ağırlıklı çıkmasında fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA