Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Futbol katlinin bedeli!

Gazetecilik yaşamımın hiçbir döneminde Beşiktaş'ın Samsunspor faciası dahil bu kadar daraldığımı, boğazımın düğümlendiğini hatırlamıyorum. Bu ülkede 100 yılı aşkın derbi oynanıyor, oynanacak da. Ancak Türk futbolu başka bir yere gidiyor. Şimdiye kadar binlerce hakem hatası oldu, olacak da. Ancak bu ülkede şikeye karıştığı tapelerde rastlanmayan ve bununla övünen hakemler bazen açık açık bazen ince ince istedikleri takımların önünü kesiyorlar.
Baki Tuncay Akkın, Türkiye'nin en tecrübeli yardımcı hakemlerinden. Doğru yerde ve doğru bakış açısında duruyor. Melo'nun bariz ofsayttan golünü görüyor. Ancak ofsaytı değil, golü veriyor. Tecrübesiz bir hakem olsa, çizgide geride kalsa "Göremedi, analiz edemedi" diyerek geçeceğim. O kadar sakin, o kadar pozisyona hakim ki insanın vicdanı soramadan edemiyor, "Sayın Akkın niye o bayrağı kaldıramadın? Basiretin mi bağlandı? Yoksa cesaretin mi?" Bu ülkede Baki Tuncay Akkın bu pozisyonda ofsaytı göremeyecekse hangi yardımcı hakemden hangi pozisyonu görmesini bekleyeceğiz.
Dengeli giden maça bu kararla etki eden ve oyunu G.Saray lehine çeviren Akkın'a ve orta hakem Hüseyin Göçek'e ne diyeceğiz? Pozisyona hakim olmasına rağmen yardımcısının kararına uyan Göçek'in vicdanında adalet duygusunu barındırıyorsa maçı 90 dakikayı bir daha izlesin. Sadece vermediği ofsaytı değil, topun her gittiği yere baksın. Sarı-kırmızılı oyuncuların her pozisyonda, elle, kolla, dizle rakibinin oyununu nasıl bozduğunu ve oynatmamak için nasıl bir strateji izlediklerini görsün.

HERKES OLAYLARI İYİ OKUSUN!
Hiç kimse dün İnönü'de yaşananları hakemin 3-5 hatası ya da 3-5 kendini bilmezin sahaya girmesi olarak yorumlama yanlışına düşmesin. Türk futbolu hakim güçlerin etkisi altında can çekişiyor. Hakemler isteyerek ya da istemeyerek bu tabloya ortak oluyor. Güçlü olan kazanıyor, güçsüz olan kaybediyor. Beşiktaş taraftarı maçta, "Quaresma'ya kırmızı kart göster, eyyam yapma hakem" diye bağırıyor. Bu psikolojiyi okuyamayanlar Türk futbolunun nereye gittiğini de göremezler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA