Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERYEM GAYBERİ

“Öldünüz, bir daha ölün!”

İsrail, saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana özellikle çocuk sayısının fazla olduğu 50'den fazla aileyi hedef alarak bombardıman yapıyor.

Önceki gün de Han Yunus'taki hava saldırısında Ebu Cami ailesinin 3 katlı evi hedef alındı. Ebu Cami ailesinden 18′i çocuk, 26 kişi bu saldırıda hayatını kaybetti.

Katliamın fotoğraflarına bakmaya yürek dayanmaz. Çocuk cesetleri yan yana sıralanmış, toplu halde cenaze namazları kılınıyor.

***


Filistinli çocukların gözyaşlarına dayanabilmek ne mümkün.

Ölen minik meleklerin annelerinin feryatları semaya yükseliyor.

Gözlerimizi kapattığımız her an Filistinli çocuklar geliyor aklımıza. Bir medyatik "hassasiyet" değil bu, 60 yıldır tekrarlanan bir boğaz düğümü Filistin…

Çaresizlikten tükenmiş halde ancak sosyal medyadaki "boykot" çağrılarına destek oluyoruz. Başka bir şey yapamamanın verdiği boşluk hissi içten içe eritiyor bizi.
***


Gazze'nin merkezinde de El-Keylani ailesinin evine atılan bomba da 5′i çocuk, 11 kişiyi katletti.

BM acilen toplandı ama İsrail'e yönelik bir "kınama" kararı dahi alamadı. Hoş, 1948 yılından bu yana BM'nin İsrail aleyhine tek kararı yok zaten. Bulamamışlar yani. İsrail'in dünyanın gözleri önünde yaptığı soykırım girişimine karşı BM kınayacak tek uygulama görememiş.

İsrail denince akla sadece ölü çocuk bedenleri geliyor artık. Allah'ın ve tüm vicdanı olan insanların lanetini üzerine çeken bir devlet daha kaç yıl ayakta kalabilir ki?
***

İnsanlar bu çaresizliğin sancısıyla "boykot" çağrılarına katılıp sosyal medyadan parçalanmış Filistinli bedenlerin fotoğraflarını paylaşıyor.

Ajanslar paramparça olmuş Gazzeli çocuk fotoğrafı geçiyor sürekli. Gazeteler öyle. Sosyal medya, televizyonlar yükselen çığlıklar, feryatları, gözyaşlarını ve bir kez daha ölmüş bedenleri gösteriyor.

11 Eylül olaylarında 3 bin kişi öldü. Amerikan medyası olayın dehşetini yansıtan görüntülerin haricinde ölü beden fotoğrafları yayınlamadı.

Londra'da otobüs patladığında, İspanya'daki patlamalarda onlarca insan hayatını kaybetti. Londra saldırısında otobüsün yanmış iskeletinden başka bir tane ceset fotoğrafı medyada yayınlanmadı.

Paramparça ceset fotoğraflarının menşei nedense hep; Suriye, Irak, Filistin, Mısır, Afrika...
***


İsrail ordusunun, HAMAS'ın açıklamasına göre 50'ye yakın asker kaybı var. Ölmüş askerlerin tek kare fotoğrafını paylaşmadı. Ama medyalar parçalanmış Müslüman cesetleriyle dolu.

Bu bir algı savaşı aynı zamanda. Psikolojik üstünlüğü elden bırakmak istemiyorlar.

Dünyaya, "Ölenler, paramparça olanlar hep Müslümanlar" mesajı veriliyor.

Batı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilan ettiği "Ölümsüzlüğünü", Doğu'nun bilinçaltına adeta zerk ediyor.

Müslümanlar öldürüldükten sonra da bir kez daha öldürülüyor.

Geride kalanlar da çaresizlikten ölüme mahkûm ediliyor…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA