Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Değişen anlayış

8'de 8 yapmak kolay iş değil. Fakat enteresan olan bu başarıyı yakalayan ekibin aşağı-yukarı geçen sezonun bu dönemini 4 mağlubiyetle kapatan takım olması. Baktığınızda Dos Santos, Cristian, Mehmet Topuz ve Bilica değişmiş. Bu kadar az oyuncu değişimi bir takımın performansını nasıl olur da bu denli değiştirebilir diye düşünebiliriz. Burada ana değişikliğin teknik direktör ile beraber gelen oyun anlayışı, çalışma disiplini ve uygulamada olduğunu görüyoruz. F.Bahçe bu karşılaşmaya kadar gelen süreç içerisinde kazanırken, bazı maçlarda daha düşük tempolu oynadığı, daha az gol pozisyonuna girdiği ve bazen de etkisiz olup kazandığı için eleştirildi. Bu maç belki bu eleştirilerin tamamına verilen bir cevap oldu.
Karşılaşmanın ilk gole kadar geçen bölümünü saymazsak, ondan sonraki bölümün tamamında agresif, çok istekli, sürekli rakibine baskı yapan, ikinci topları kazanmaya çalışan ve rakibini hataya zorlayan bir takım görüntüsünü maçın sonuna kadar devam ettirdi. Takım içerisinde liderliğe soyunan ve bunu çok başarılı şekilde yapan oyuncular var. Volkan G.Birliği'nin fazla gelmemesine rağmen bulduğu etkili pozisyonlarda mükemmel diyebileceğimiz kurtarışlar yaptı. Bu önemli kurtarışları kadar maç içindeki konsantrasyonu ve sürekli maçın içerisinde olmasıyla da kalitesini ortaya koydu. Orta alanda geçen sene bir türlü yakalanamayan istikrar bu sezon Emre'nin muhteşem performansı ve Cristian'ın kalitesiyle yakalanmış durumda.Bu iki oyuncu dün geceki maç içerisinde mükemmeldiler. Hem maçın içerisinde defansif olarak mücadele güçleri ve istekleri yanında topu öne doğru oynayarak atak yönünden çok güzel işler yaptılar. Bir takımın orta alanın merkezinde iki tane hem aerobik kapasitesi yüksek, hem iyi top kullanabilen, oyun kurabilen oyuncularıns olmasıı büyük avantaj.

ALEX YİNE FARKLIYDI
Elbette vazgeçilmez ve her dönemde son sözü söyleyen Alex. Yine mükemmel işler yaptı. Liderliğini ve kalitesini attığı müthiş gollerle tekrar ortaya koydu.
G.Saray'ın bu karşılaşma öncesi mağlup olması da F.Bahçeli oyuncuların konsantrasyonlarını ve isteklerini arttıran önemli bir sebepti. Rakiplerinin kaybından kaynaklanan arayı açma şansını da iyi kullandılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA